Bøgernes Univers

tirsdag den 20. maj 2014

Når sommeren på vej er det et tegn på at eksamener begynder

 
 
Hvert år ved denne tid begynder vejret at arte sig bedre; solen skinner, fuglene synger, blomsterne springer ud, og jeg sidder indenfor og skriver eksamensopgaver. Ja sådan har det været i de sidst ca. 4 år, hvor jeg har gået på universitetet. Og i år er ingen undtagelse! I går fik jeg udleveret spørgsmål til eksamen i "Europa i litteraturen"; et fag, der omhandler litteratur skrevet under/om 1. verdenskrig, og nu sidder jeg så her i det dejlige vejr atter fordybet i grusom krigslitteratur.
Udleveringen af spørgsmålene, efterlod mig lettere forvirret, det var tekster, jeg slet ikke havde ventet ville være at finde i opgaveformuleringerne, men den sidste opgave, hvor man selv kunne vælge tekster til, forvirrede mig, og udløste derfor en mail eller to til min underviser. Han kunne heldigvis præcisere, det jeg havde spørgsmål til. Derfor har jeg nu valgt at skrive om "In Stahlgewittern" ("I Stålstormen") af Ernst Jünger og "Im Westen nichts Neues" (Intet nyt fra Vestfronten") af Erich Maria Remarque. Jeg kan rigtig godt lide begge bøger, så jeg er lidt spændt på at skrive om dem.
Eksamensperioden for mig er altid præget af en lettere konstant stresstilstand, hvor jeg ikke kan finde tid til andet end opgaven; enten skriver jeg, eller også bekymrer jeg mig om, hvorfor jeg ikke skriver lige nu. Derfor vil bloggen (som det har været tilfældet i en lille periode nu) stadig køre på lavt blus. Jeg vil forsøge at opdatere lidt herinde, men jeg kan forvisse jer om, at jeg vender stærkt tilbage, når denne opgave, og en anden eksamensopgave (som ja ligger lige oveni den anden), begge er afleveret.
 
Nu vil jeg fortsætte eksamensskrivningen og forsøge at lade være med at kigge længselsfuldt ud af vinduet på det gode vejr.
 

tirsdag den 6. maj 2014

Currently reading #18


Jeg har valgt at deltage i fælleslæsningen af "Moby Dick" af Herman Melville, som Gitte og Rikke har planlagt. Bogen er en af de bøger, som jeg længe har haft et ønske om at læse, for den er svær at komme udenom. Jeg meldte mig hurtigt på banen, da projektet dukkede op, og jeg glædede mig til at gå i gang, indtil jeg dagen inden læsningsstart kom i tanke om, at jeg faktisk slet ikke ejer bogen. Det er bare et af de værker, som jeg var sikker på gemte sig et sted i enten bogkasser eller reoler, men jeg tog fejl, og jeg måtte derfor vente til d. 2. maj og låne bogen på biblioteket, hvor den heldigvis var hjemme, så jeg kunne komme i gang. Jeg har dog også i disse dage siden starten af fællesskrivningen haft lidt travlt, og jeg er derfor ikke kommet rigtig godt i gang endnu, men jeg er dog nået et stykke ind i romanen, og indtil videre synes jeg, at bogen er god. Jeg vil opfordre alle, der endnu ikke har hørt om projektet til at deltage, eller i hvert fald tjekke tagget #melvilledk både på twitter og instagram, hvor der er masser af fine citater og flotte billeder, der knytter sig til læsningerne. Det er en helt anderledes måde at læse på, og jeg nyder det virkelig, man kan hele tiden følge med i, hvor langt andre er nået, og det er hyggeligt at opdatere om sin læsning løbende.
Jeg er rigtig fascineret af Melvilles sprog, som er både utrolig informerende og samtidig humoristisk, der synes hele tiden af være små ordspil og skjulte betydninger, som jeg virkelig nyder at læse. Jeg har hørt fra flere, der er noget længere end mig, at den bliver mere tung, men jeg er spændt på, hvordan den udvikler sig. Under alle omstængdigheder er jeg lykkelig for, at jeg endelig er kommet i gang med denne klassiker, som jeg har været lidt skræmt over at starte på, så der skal lige lyde en lille tak til Rikke og Gitte for at starte projektet, så man endelig kan få streget bogen af den der ofte omtalte "to read"- liste.
 
Hvad læser I i øjeblikket? Og er I med i projektet?