Sponsoreret indlæg i form af invitation fra Politikens Forlag til forfatterarrangement samt anmeldereksemplar af Tom Rachmans bog Den Italienske Mester.
Den 28. februar tog jeg turen fra Kolding til Roskilde, da Politikens Forlag havde været så søde at invitere mig med til et bloggerarrangement og efterfølgende interview/foredrag på Roskilde Bibliotek med Tom Rachman i forbindelse med udgivelsen af hans nyeste roman Den Italienske Mester.
Tom Rachman viste sig at være en utrolig imødekommende person, som ikke var bange for at fortælle om sit forfatterskab og den nye bog, han var desuden også meget interesseret i os bloggere, som var mødt op. Det var en lille skare, så det var rigtig hyggeligt og intimt. Faktisk endte det næsten med, at han ville give os nogle jobsøgningstips, da vi sad en tre-fire stykker, som alle var jobsøgende. Men vi holdt os nu alligevel mest til Den Italienske Mester.
Rachman fortalte om grundtanken bag romanen, som jo drejer sig om forholdet mellem en far og en søn, hvor faren er kunstner med stort K. Det var netop dette, som interesserede Rachman. Han har selv en søn, og han var faktisk bange for at få børn, da han ikke var sikker på, at han ville være en god nok far, fordi han er kreativ og skrivende. Han talte om kunstnere som personer, der af andre (og måske dem selv) ses som personer, der er mere højrystede, mere frie, mere skøre, og at omverdenen også giver kunstnere lov til mere end andre. Man stiller ikke spørgsmålstegn ved, at de f.eks. er på stoffer, råber op eller har affærer både til højre og venstre. Rachmans spørgsmål var også, om det er noget kunstnere bliver, fordi andre tillader det, eller er de kunstnere fordi de er sådan. Rachmans vinkel var så, hvad sker der med børn af sådanne mennesker. Virkelig spændende diskussion om kunst og mennesketyper.
Tak til Politikens Forlag og Tom Rachman for en skøn aften i fantastisk selskab. Det er ikke hver dag, at man får lov til at sidde og hyggesnakke med en internationalt anerkendt forfatter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar