tirsdag den 21. januar 2014

Eksamen og læsning

 
Det er lang tid siden jeg har sat mig ned i sofaen med en god bog i hænderne, altså lige bortset fra da jeg genlæste "The Waves" til min eksamensopgave. Det er netop den eksamensopgave, og den anden eksamensopgave som jeg er i gang med, der sluger al min tid. Jeg har en kæmpe stak bøger, som jeg virkelig længes efter at læse i, men når jeg stresser over uni og eksamen, så er der bare ikke plads til hyggelæsning. Jeg får nemlig så forfærdelig dårlig samvittighed, når jeg læser i eksamensperioden, for jeg føler, at jeg burde bruge min tid på opgaver i stedet.
 
Jeg har ofte tænkt over, hvorfor jeg ikke bare kan slå eksamenstænkning fra og så bare slappe af med en god bog på samme måde som jeg slapper af foran fjernsynet, når jeg følger med i EM i håndbold, men på en eller anden måde, er det noget andet, når jeg læser, end når jeg ser tv. Sådan har jeg altid haft det, og det ændrer sig sikkert heller ikke, men det ville nu være dejligt, for efter jul har jeg fået en masse bøger, som jeg slet ikke kan vente med at begynde på, men i første omgang, må det bare vente til efter d. 31. januar, når de her to opgaver endelig kan afleveres.
 
Jeg glæder mig lige nu mere end noget andet til at få begyndt på en dejlig afslappende roman, som jeg kan læse, når jeg er færdig med eksamen, jeg er faktisk allerede i gang med overvejelser om, hvilken bog, der skal være den første, der bliver taget ned fra bogreolen i 2014. Jeg har nogle forskellige bud, lige nu overvejer om det skal være "Parade's End" af Ford Madox Ford, som jeg har haft lyst til at læse, siden jeg så miniserien med Benedict Cumberbatch i hovedrollen, faktisk skal vi læse et uddrag af den i et fag, jeg skal have næste semester, og da jeg hader at læse uddrag, kan det godt være det er den, der skal begyndes på. Andre muligheder er bl.a. "Emma" af Jane Austen som længe har stået på min læseliste, "Alkymisten" af Paolo Coelho som jeg fik i julegave og som jeg har hørt utrolig meget godt om, faktisk har jeg udelukkende hørt rosende ord om denne roman eller måske "Death comes to Pemberley" af P.D. James, som jeg købte da jeg var i London. Der er masser af bøger at vælge imellem, og jeg glæder mig egentlig bare til at komme i gang med dem alle sammen (og flere til).
 
Men nu kalder eksamensopgaverne jo atter på mig, og jeg vil søge tilbage til mit skrivehjørne, der lige nu flyder med kompendier, bøger og kopierede ark, der er lang vej igen, men jeg håber at jeg kan blive færdig snart, så jeg kan finde ro til at læse en masse bøger igen.

Hvilke bøger er I i gang med? Og har i problemer med at læse, når i har f.eks. eksamensopgaver hængende over hovedet eller alt for meget om ørene?

6 kommentarer :

 1. Jeg er i gang med 'Den hundredårige', og den er så dejlig afslappende læsning!
  Har aldrig haft det der eksamensproblem - jeg prioriterer netop tid til ikke at tænke på eksamen i løbet af dagen ved f.eks. at læse noget fornøjelseslæsning :) Hvis jeg fik dårlig samvittighed over at læse for sjov i stedet for til eksamen skulle jeg jo have dårlig samvittighed over al den tid i løbet af dagen, jeg ikke brugte på eksamen - og det orker jeg simpelthen ikke :p Tænker på eksamenslæsning som et arbejde - jeg sætter nogle timer af, hvor jeg arbejder/læser, og så har jeg fri bagefter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har hørt den skulle være god! :)
   Ja jeg er desværre knap så god til at planlægge, og derfor skriver jeg løbende igennem dagen, i stedet for at afsætte et bestemt tidsrum.

   Slet
 2. Jeg har kun læst 'Alkymisten' af de bøger du nævner, men den var bestemt rigtig god.... og hurtigt læst :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den ser ud som om, at den vil være hurtigt læst :D Så det kan da godt være man skulle få begyndt på den!

   Slet
 3. Da jeg læste havde jeg også utrolig svært ved at finde ud af hygge-læsning. Det var først da jeg nåede til mit speciale, at jeg lærte det - jeg kunne simpelthen ikke udholde tanken om et helt semester uden bøger for sjov.
  Jeg har lige genlæst Emma (anmelder den om et par dage) og er nu igang med Life After Life.

  SvarSlet
  Svar
  1. Spændt på din anmeldelse af Emma, og godt at høre jeg ikke er den eneste med problemet, men jeg kan godt forstå, at du ikke kunne holde det ud et helt semester, det ville jeg heller ikke kunne. :)

   Slet