onsdag den 26. februar 2014

Bogudsalg 2014

 
En tradition og noget at se frem til, det er, hvad Bogudsalget i mange år har været for mig. Jeg glæder mig hvert år til katalogerne udkommer, så man kan studere dem og skrive de ting ned, som man bare bliver nødt til at få fingrene i. Det er en tradition, at min mor og jeg sammen tager til bogudsalg, vi hygger os med at sammenligne, hvad vi vil købe, og sammen stå i kø foran butikken. I år var ingen undtagelse, og jeg startede allerede bogudsalget tirsdag aften, hvor Arnold Busck åbnede dørene igen lige efter lukketid. Det blev til en god stak bøger både engelske og danske, og en enkelt nodesamling. Og for én gangs skyld impulskøbte jeg slet ikke noget, bøgerne, der kom med mig hjem, var alle nøje anført på min medbragte indkøbsseddel. Så selvom jeg brugte 550kr. er jeg alligevel lidt stolt af, at jeg ikke gik total shopamok med en masse impulskøb (som jeg ellers plejer!), men nu har jeg selvfølgelig heller ikke været i Bog&Idé endnu, og der er jo også mange dage tilbage af bogudsalget, så hvis jeg kender mig selv ret, sniger der sig nok endnu et par bøger med mig hjem inden udsalget slutter.

Titlerne der kom med mig hjem:
 
Middlesex, af Jeffrey Eugenides
The English Patient, af Michael Ondaatje
Room, af Emma Donoghue
Fahrenheit 451, af Ray Bradbury
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society, af Mary Ann Shaffer og Annie Barrows
Love Letters of Great Men and Women
Homers ode til Demeter
Homers ode til Apollon
Homers ode til Hermes
Melodisamling til den Danske Salmebog
 
 
Jeg synes de tre oder af Homer er utrolig flotte bøger og i en virkelig god kvalitet, papiret er simpelthen så lækkert, og det er nogle rigtig smukke og farverige illustrationer, og skal man læse Homer, skal det altså være i Otto Steen Dues oversættelse, så de tre bøger er jeg rigtig glad for, at jeg købte, selvom de kostede 200kr. til sammen. Melodisamlingen til salmebogen er købt, fordi jeg synger i kirkekor, så det er altid rart lige at have noderne til salmerne, hvis man er i tvivl om melodien. De engelske bøger er en blanding af bøger, jeg længe har haft stående på min to read liste bl.a. Eugenides' "Middlesex", og så bøger, som jeg syntes, lød spændende f.eks. Donoghues "Room". Alt i alt en god høst til årets længeventede bogudsalg.
 
 

10 kommentarer :

 1. Uuh kan se, at vi fik fat i et par af de samme! Rigtig spændende bogkøb :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det lagde jeg godt mærke til vi havde, så må det da være gode bøger :D

   Slet
 2. Åh jeg kiggede også på de der oder - de var simpelthen såååå pæne!!
  Men kunne ligesom ikke rigtig finde et argument for at købe dem - jeg ved jo knap nok, hvad det er for noget :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har heller ikke den store forstand på dem :D Men har læst Odyseen, og et par andre græske ting, som også er oversat af Due, og de er altid rigtig godt formuleret :) Men ja de er virkelig pæne, og med sådan noget lækkert tykt papir :)

   Slet
 3. Åh hvor ser det fint ud! Sikke et bogtårn! :'D

  .. Jeg så slet ikke 'The English Patient' nogen steder :0 Men åh, den er ellers værd at kigge efter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes også det er en pæn stak ;)
   Jeg har engang påbegyndt "The English Patient" men på dansk, fik den bare aldrig læst til ende, men nu skal det altså være - jeg holder rigtig meget af filmen, så glæder mig til at læse romanen!

   Slet
 4. Uh, det er nogle dejlige bøger du fik med dig hjem til dette års bogudsalg! ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig også til at komme i gang med dem :D

   Slet
 5. Sikke en fin stak. Synes slet ikke jeg så Homers oder dajeg var afsted. Måske du vil vise dem lidt frem når de er læst, bliver så nysgerrig :)

  SvarSlet