mandag den 23. juni 2014

Nye bogskatte fra London


D. 19. juni var jeg på en smuttur til London, jeg besøgte tre af de store boghandlere. Og selvom jeg ikke fik købt særlig mange bøger, er jeg alligevel glad for den lille høst.

"Wolf Hall" af Hilary Mantel er en lydbog, der var sat meget ned inde i Waterstones, fordi kassen er i stykker. Jeg har hørt meget godt om romanen, og jeg har planer om at læse den, men da jeg så at lydbogen er indtalt af Dan Stevens (Matthew i Downton Abbey), blev jeg nødt til at købe den. Jeg har allerede hørt én lydbog indtalt af ham, og det var skønt, så jeg glæder mig til at høre denne her også.

"Little Women" af Louisa May Alcott har jeg hørt så meget godt om, så da jeg så den i Waterstones til 2.5£ måtte den med mig hjem.

"Books v. Cigarettes" af George Orwell og "Confessions of an English Opium Eater" af Thomas De Quincey er begge en del af Penguins Great Ideas serie, jeg ejer allerede et par stykker af dem, og jeg er helt forelsket i bøgernes design, så jeg vil gerne have så mange af dem som muligt (der er en hel del bøger i serien!).

"Shakespeare Quotations" er en yderst yndig lilla bog, som nærmest sprang op i hænderne på mig, da jeg så den ligge på et lille bord i Hatchards (en boghandel jeg besøgte for første gang, og som jeg vil fortælle mere om i et andet indlæg!). Den er fyldt med citater fra Shakespeares tekster, og den er faktisk en del af Ardens Shakespeare, i hvis udgaver jeg samler på dramaer.

"Skylight" af David Hare købte jeg i teatret, jeg var nemlig inde og se stykket, som var helt fantastisk (jeg anmelder det på bloggen senere!). Jeg glæder mig til at læse teksten bag stykket.

"The Silkworm" af Robert Galbraith (eller J.K. Rowling, som vi kender hende bedst) fandt jeg i Foyles. Jeg havde planlagt at købe den, for jeg var i London på udgivelsesdagen. Da jeg trådte ind i Foyles var der en stander med bogen, og forrest på den ene hylde opdagede jeg at en af bøgerne i rækken havde et lille rødt klistermærke; "Signed by author", jeg snuppede bogen op og bladrede om på titelsiden, og ganske rigtig der var signaturen; "Robert Galbraith" og et lille J.K. Rowling hologram på modsatte side. Den bog skulle med mig hjem, og på min tur rundt i butikken bagefter var jeg bare glad for mit lille fund. Jeg tror måske det var den sidste, de havde som var signeret, jeg så i hvert fald ikke flere af dem.

En lille men rigtig god stak bøger, som jeg glæder mig til at læse og bladre i.10 kommentarer :

 1. Åh, altså 'Little Women' skal du glæde dig til. <3 Jeg glæder mig i hvert fald til at høre din mening om den engang!

  Og den signerede Rowling-bog er altså bare alt, alt, alt for sej :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Læste det første kapitel som tidsfordriv i lufthavnen, og den virker så fin! Jeg glæder mig til at læse den, du taler så varmt om den, at man ikke kan andet end at glæde sig til selv at læse den <3 Ih er også glad for den ;D

   Slet
 2. Haha, jeg elsker den signering! Det er ikke en bog, jeg har planer om at købe, men var jeg stødt på det eksemplar, så havde jeg helt sikkert også købt den! :-D


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes det er sjovt hun signerer med pseudonym :)

   Slet
 3. Fandt du nogle gode boghandlere? Jeg forsøger altid at finde nye bøger når jeg er derovre :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var i de store Waterstones og Foyles og så var jeg i Hatchards for første gang som er en meget gammel boghandel og helt vildt fin. Ellers har jeg været i nogle antikvariater der ligger i nærheden af Foyles :) der er ret mange!

   Slet
 4. Skønne skønne bøger, dem kan jeg godt forstå, at du er glad for :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikk?! :D Jeg synes også, de er så fine. :)

   Slet
 5. En smuk samling kære Mette! Jeg er vild med Orwells titel, og jeg har også (endnu) et svagt punkt for Great Ideas serien. Jeg glæder mig til at høre mere om Hatchards boghandel - jeg er konsekvent både i Foyles og Waterstones på hvert besøg, så en ny 'syndens hule' -anbefaling vil varme :D Jeg har også selv købt Little Women for nylig og håber snart at læse den.
  I øvrigt, hvor fint at du hapsede et signeret eksemplar af The Silkworm! Rowlings twitteri om Gailbraith, der øvede sig i sin underskrift ved hendes køkkenbord fik mig sådan til at le - og det ser ud til, at hans øven har hjulpet :D ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja bogbutikker kan man aldrig få for mange af :D Elskede også da hun tweetede om det :D

   Slet