torsdag den 7. august 2014

Gemte og glemte skatte #13


Den danske sommer har været mit ferieland i år, jeg har sammen med mine forældre kørt rundt og set kirker, museer og slotte, jeg har nydt det gode sommervejr og taget tid til at læse og fordybe mig i en masse gode bøger. Jeg har holdt sommerpause fra bloggen, men læsningen har bestemt ikke været sat på standby. Ferien har indtil videre (den varer jo helt til 1. september...) været utrolig dejlig og afslappende. Jeg har ikke købt mange bøger i løbet af sommeren, men en dag i ferien dedikerede jeg til at tage rundt til forskellige genbrugsforretninger, jeg elsker gamle og antikke sager, og jeg holder meget af at kigge på hylderne med bøger. Jeg fik købt et par enkelte ting, og så fandt jeg en fin stak bøger, det blev faktisk næsten til en enkelt bog eller to i hver forretning. Jeg er altid imponeret af det udvalg af ikke bare danske bøger, der er i mange genbrugsforretninger, for jeg fandt også en del rigtig fine engelske bøger.

"Ernest Hemingway Selected Letters 1917-1961" Jeg glæder mig til at kigge i denne store bog, Hemingway er nok den forfatter, jeg har det mest ambivalente forhold til, nogle af hans tekster holder jeg rigtig meget af, mens jeg nærmest hader andre. Hans romaner har jeg endnu ikke læst, og jeg håber på at få læst en meget større del af hans forfatterskab. Brevene her er da bestemt en begyndelse, sjovt nok var der indeni bogen en masse udklip bl.a. om Hemingway, som den tidligere ejer må have gemt. Det er en af de ting, jeg synes, er virkelig fascinerende ved at købe brugte bøger i genbrug eller på loppemarkeder, nogle gange er der de mest fascinerende små udklip gemt imellem siderne.

"A Collection of Essays" af George Orwell. Jeg er rigtig glad for samlingen med George Orwells essays, der er tekster om alt muligt forskelligt bl.a. et essay om Charles Dickens. Orwell er ligesom Hemingway en af de forfattere, som jeg gerne vil læse mere af.

"The Custom of the Country" af Edith Wharton. Jeg har lige læst "House of Mirth" af Wharton, og jeg glæder mig til at læse flere romaner af hende, så da jeg faldt over den smukke hvide udgave fra Vintage af "The Custom of the Country" blev jeg nødt til at eje den.

"Auntie Mame" af Patrick Dennis fangede mit blik med dens røde cover, og historien om tanten lød rigtig sjov, så den fandt vej med mig hjem. Jeg har ikke tidligere hørt om romanen, der er udgivet i 50erne, men efter et lille blik på goodreads, synes den at være meget populær.

"Breakfast at Tiffany's" af Truman Capote i denne fine pink udgave fra Penguin til sølle 5 kroner købte jeg også. Jeg har ikke læst noget af Capote, og jeg har ikke engang set den ellers ikoniske film med Audtrey Hepburn, så jeg ser frem til at læse bogen og så måske derefter se filmen, som jeg har liggende i skabet.

"Moll Flanders" af Daniel Defoe er en klassiker, som jeg ikke har læst. Den har længe stået på læselisten, så nu er første skridt da taget; jeg har anskaffet mig den!

"Vaudeviller" af Johan Ludvig Heiberg er en samling af forskellige vaudeviller, og jeg synes forsiden er virkelig yndig, den gamle bog fra 1903 kostede kun 10 kroner. Så nu skal den stå sammen med mine andre gamle bøger.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg vil sætte en dag af til at shoppe løs i genbrugsforretningerne, for jeg er nu ret tilfreds med min høst, og så nyder jeg sådan at gå på skattejagt, man ved aldrig hvilke bøger eller ting man falder over i en genbrugsbutik. Men der er næsten altid en eller anden fin lille skat gemt et sted, som man (næsten) ikke kan leve uden.
5 kommentarer :

  1. Sikke en dejlig stak - særligt Hemingway & Edith Wharton bøgerne er jeg misundelig over :-)

    SvarSlet
  2. Er også ret misundelige på Hemingway brevsamlingen!

    SvarSlet
  3. Ih, sikke en skøn stak sommerskatte, kære Mette. Jeg glæder mig til at høre mere om Orwells essays, de lyder om enormt interessant læsning :D

    SvarSlet