fredag den 26. august 2016

Gemte og glemte skatte #15
Skattejagter på loppemarkeder og i genbrugsbutikker er noget, som jeg elsker, og det er altid helt fantastisk at finde nogle små bogskatte. I løbet af sommeren har jeg da også fundet flere spændende ting og sager - og bøger selvfølgelig!
 
Disse tre er nogle af de nyeste til bogreolen, og de er simpelthen så smukke. "Tre Fortællinger", af forfatteren til "En ung Piges Historie" ser ud som om, at den aldrig har været læst. Jeg blev nødt til at undersøge, hvem denne unavngivne forfatter er, og jeg fandt frem til, at det er Cornelia von Levetzow, der er kvinden bag denne bog. Jeg havde aldrig hørt om hende før, men fandt frem til, at hendes bøger var meget populære i hendes samtid og udkom i flere oplag, og hun blev endda udgivet i flere lande. Sjovt som en bog, man finder i en genbrugsbutik kan åbne op for ny viden.
"Improvisatoren", af H. C. Andersen kendte jeg i forvejen, men jeg har dog endnu ikke læst den. Den sidste bog "Napoleon og den store Arme", af Saint Hilaire, er simpelthen så smukt indbundet, og jeg er ret spændt på dens indhold.

5 kommentarer :

 1. Jeg har læst "Improvisatoren" og den er god, men meget speciel :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder godt :) Jeg har kun læst "Kun en Spillemand" af H.C. Andersens romaner, og den var også god, men lidt speciel.

   Slet
 2. Hvor er de flotte alle tre! Der er simpelthen ikke noget bedre, når man gør sådan nogle kup :)

  SvarSlet
 3. Hvor er de vanvittigt smukke! "Tre fortællinger" minder om mange af de gamle bøger, jeg har stående herhjemme. Jeg arvede dem af min morfar og skiller mig aldrig af med dem. Prøvede engang at åbne en af dem med henblik på at læse den, men jeg gav hurtigt op, så indtil videre er de bare til pynt. Men jeg elsker hver og en :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor dejligt med bøger fra din morfar, dem kan jeg godt forstå, at du aldrig vil skille dig af med. Mange af mine gamle bøger bruges også kun til pynt, jeg har også nogle gange måtte sande, at selvom bogen er virkelig smuk, lever indholdet ikke rigtig op til forventningerne. :)

   Slet