tirsdag den 20. maj 2014

Når sommeren på vej er det et tegn på at eksamener begynder

 
 
Hvert år ved denne tid begynder vejret at arte sig bedre; solen skinner, fuglene synger, blomsterne springer ud, og jeg sidder indenfor og skriver eksamensopgaver. Ja sådan har det været i de sidst ca. 4 år, hvor jeg har gået på universitetet. Og i år er ingen undtagelse! I går fik jeg udleveret spørgsmål til eksamen i "Europa i litteraturen"; et fag, der omhandler litteratur skrevet under/om 1. verdenskrig, og nu sidder jeg så her i det dejlige vejr atter fordybet i grusom krigslitteratur.
Udleveringen af spørgsmålene, efterlod mig lettere forvirret, det var tekster, jeg slet ikke havde ventet ville være at finde i opgaveformuleringerne, men den sidste opgave, hvor man selv kunne vælge tekster til, forvirrede mig, og udløste derfor en mail eller to til min underviser. Han kunne heldigvis præcisere, det jeg havde spørgsmål til. Derfor har jeg nu valgt at skrive om "In Stahlgewittern" ("I Stålstormen") af Ernst Jünger og "Im Westen nichts Neues" (Intet nyt fra Vestfronten") af Erich Maria Remarque. Jeg kan rigtig godt lide begge bøger, så jeg er lidt spændt på at skrive om dem.
Eksamensperioden for mig er altid præget af en lettere konstant stresstilstand, hvor jeg ikke kan finde tid til andet end opgaven; enten skriver jeg, eller også bekymrer jeg mig om, hvorfor jeg ikke skriver lige nu. Derfor vil bloggen (som det har været tilfældet i en lille periode nu) stadig køre på lavt blus. Jeg vil forsøge at opdatere lidt herinde, men jeg kan forvisse jer om, at jeg vender stærkt tilbage, når denne opgave, og en anden eksamensopgave (som ja ligger lige oveni den anden), begge er afleveret.
 
Nu vil jeg fortsætte eksamensskrivningen og forsøge at lade være med at kigge længselsfuldt ud af vinduet på det gode vejr.
 

8 kommentarer :

 1. Pøjpøj med eksamenslæsningen - husk den dejlige sommerferie, der venter bagefter :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
 2. God fornøjelse med eksamenslæsningen :)

  SvarSlet
 3. Tak :) det skal nok blive ganske ok...

  SvarSlet
 4. I know the feeling. Det er ikke særlig motiverende, at solen står højt på en skyfri himmel, og man er fanget på en læsesal med eksaminer.. Jeg håber du klarer dig igennem det! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er bestemt ikke motiverende! :) Men mange tak :D

   Slet
 5. Det lder simpelthen så spændende! Jeg afventer netop nu "I Stålstormen" i min postkasse i den kommende uge, og jeg glæder mig sådan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det også! Glæd dig til den, den er ret god :)

   Slet