tirsdag den 6. maj 2014

Currently reading #18


Jeg har valgt at deltage i fælleslæsningen af "Moby Dick" af Herman Melville, som Gitte og Rikke har planlagt. Bogen er en af de bøger, som jeg længe har haft et ønske om at læse, for den er svær at komme udenom. Jeg meldte mig hurtigt på banen, da projektet dukkede op, og jeg glædede mig til at gå i gang, indtil jeg dagen inden læsningsstart kom i tanke om, at jeg faktisk slet ikke ejer bogen. Det er bare et af de værker, som jeg var sikker på gemte sig et sted i enten bogkasser eller reoler, men jeg tog fejl, og jeg måtte derfor vente til d. 2. maj og låne bogen på biblioteket, hvor den heldigvis var hjemme, så jeg kunne komme i gang. Jeg har dog også i disse dage siden starten af fællesskrivningen haft lidt travlt, og jeg er derfor ikke kommet rigtig godt i gang endnu, men jeg er dog nået et stykke ind i romanen, og indtil videre synes jeg, at bogen er god. Jeg vil opfordre alle, der endnu ikke har hørt om projektet til at deltage, eller i hvert fald tjekke tagget #melvilledk både på twitter og instagram, hvor der er masser af fine citater og flotte billeder, der knytter sig til læsningerne. Det er en helt anderledes måde at læse på, og jeg nyder det virkelig, man kan hele tiden følge med i, hvor langt andre er nået, og det er hyggeligt at opdatere om sin læsning løbende.
Jeg er rigtig fascineret af Melvilles sprog, som er både utrolig informerende og samtidig humoristisk, der synes hele tiden af være små ordspil og skjulte betydninger, som jeg virkelig nyder at læse. Jeg har hørt fra flere, der er noget længere end mig, at den bliver mere tung, men jeg er spændt på, hvordan den udvikler sig. Under alle omstængdigheder er jeg lykkelig for, at jeg endelig er kommet i gang med denne klassiker, som jeg har været lidt skræmt over at starte på, så der skal lige lyde en lille tak til Rikke og Gitte for at starte projektet, så man endelig kan få streget bogen af den der ofte omtalte "to read"- liste.
 
Hvad læser I i øjeblikket? Og er I med i projektet?

3 kommentarer :

 1. Det er virkelig så hyggeligt, at du også er med :'D Og så er jeg virkelig positivt overrasket over, hvor sjov bogen egentligt er!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er også virkelig overrasket over humoren :)

   Slet
 2. Jeg er ikke med, jeg tvivler på Moby Dick lige er en bog for mig. Har i hvert fald ikke lyst til at læse den, og så er det nok ikke en god ide at starte på den :)

  Selv læser jeg Obsidian af Jennifer L. Armentrout på min kindle og Usynlighed af Andrea Cremer & David Levithan som fysisk bog. Jeg elsker Obsidian, den er virkelig god :D

  SvarSlet