fredag den 14. november 2014

Bogforum 2014 #2


 
Lørdag på BogForum var fra starten dagen, hvor jeg ville få travlt, der var simpelthen så mange ting, jeg gerne ville se.

Jeg læste for lidt tid siden "Kantslag" af Dorthe Nors, og jeg var meget fascineret af de fine små og hårdtslående noveller. Jeg startede derfor dagen Under Uret med et interview med Dorthe Nors. Det var rigtig spændende og havde fokus på Nors' gennembrud i USA. Da interviewet var slut købte jeg Nors' bog "Dage", da jeg i skyndingen havde glemt min udgave af "Kantslag" derhjemme, hvilket jeg faktisk fortalte Nors, da jeg snakkede med hende hos Arnold Busck. Hun greb en blok, der lå ved siden af hende, og skrev en hilsen på den, som jeg kunne lægge i min udgave af "Kantslag", det var bare så sødt af hende, og sedlen ligger nu trygt og godt i den fine lyserøde bog, som står i reolen side om side med den signerede "Dage".
Herefter slog jeg vejen forbi Momo Lydbogs lyttesalon, hvor skuespillere læser op fra forskellige bøger. Klokken 11.30 skulle Morten Hauch Fausbøll læse højt fra "Harry Potter og hemmelighedernes kammer", det var scenen med Dobbys besøg på Harrys værelse, der blev læst højt, og det var sådan en fin og sjov oplæsning. Jeg har tit stået og lyttet til skuespillerne læse højt til BogForum, fordi det er sådan et afslappende afbræk i de forskellige forfatterinterviews og det stressede program. Senere på dagen så jeg også, at en gruppe skuespillere læste mysteriefortællinger højt, her var bl.a. Lars Thiesgaard med, som mange kender som bl.a. Pumba, Don Karnage og Grisling.
 

Klokken 12.00 gik jeg forbi Bog & Idés stand, hvor Ghita Nørby og Cecilie Frøkjær og Lise Nørgaard skulle signere samtidig, jeg skulle ikke have noget signeret, men stod bare lige og kiggede, mens jeg ventede i køen med min mor. Lidt senere så jeg Lise Nørgaard sammen med Cecilie Frøkjær, der blev interviewet af Michael Meyerheim. Jeg har altid elsket Matador, og det var simpelthen så spændende, at høre Lise Nørgaard fortælle. Hun havde nogle fantastiske iagttagelser, jeg morede mig specielt over, hvordan hun talte om, at alle i dag går rundt med "mavefornemmelser", noget som Nørgaard synes var noget pjat, for det er jo ikke videre betryggende, at landets politikere styrer Danmark ud fra "deres indvolde". Hun snakkede også om, hvordan hun har været med i debatten om bl.a. fri abort og at få Strøget lavet om til en gågade. Hyggeligt, sjovt og spændende interview!

 Klokken 14.00 var jeg igen Under Uret til tegneforedrag med Wullf & Morgenthaler, de skulle komme frem til forskellige typer af mennesker, der læste de forskellige store aviser. Det primære blev dog Politikens læser. Politikens læser er ifølge Wullf & Morgenthaler en kvinde ved navn Tove Bente, som i smug læser 50 Shades of Grey pakket smart ind i Yayah Hassans digtsamling, i øret har hun en ravørering, hvori dyret Thøger bor. Jeg så også Morgenthaler på BogForum sidste år, hvor jeg ligeledes morede mig helt vildt! Herefter smuttede jeg hen forbi madscenen, hvor Morten Heiberg lavede chokolademousse. Det var ekstremt hyggeligt og afslappende at sidde og se på madlavning krydret med Morten Heibergs sjove kommentarer, og så lugtede der fantastisk godt af chokolade! Det er en af de bedste desserter, jeg nogensinde har smagt, og jeg tror måske, at jeg skal forsøge mig med at lave en chokolademousse, måske fra Heibergs opskrift for hold da op, hvor smagte det bare godt.
 
Klokken 15.30 så jeg Sophie Kinsella hos Lindhart og Ringhof, jeg har for mange år siden læst nogle af Shopaholic bøgerne, men desværre har jeg fået dem pakket væk, og jeg kunne simpelthen ikke finde dem, da jeg skulle afsted til Bogforum. Interviewet med Kinsella var rigtig fint, og det var sjovt at høre om hendes tanker om bøgerne og kærlighed. Efter interviewet benyttede jeg mig af et tilbud, hvor man kunne købe 3 Kinsella bøger for 50 kr. og søde Sophie Kinsella signerede alle tre.
Dagen sluttede jeg af med at se Thomas Skov præsentere sin og Geos nye "beauty-bog" hos People's Press, hvilket bl.a. resulterede i, at Sidse Fisker fik en papkasse over hovedet, så man lagde mere mærke til hendes hår, der hang ud af et hul i toppen af papkassen. Sjovt interview!

Det var en lang og tætpakket dag med masser af indtryk, og jeg er glad for, at det kun var lørdagen på BogForum, der var så travl!


 

2 kommentarer :

 1. Lørdag er virkelig den værste dag på Bogforum og faktisk også min "hade-dag". De horder af mennesker der som regel ikke ter sig særlig pænt og mylderet der bare virker uendeligt. Puuuh. Jeg er meget gladere for fredag og søndag og heldigvis er de også blevet bedre til at ligge gode arrangementer de to dage. :)

  Det være sagt så er Bogforum jo bare en fornøjelse for en bogorm og jeg nød de to dage jeg fik på stedet i år. For mig er det nu blevet lidt en tradition at fylde dagene med så mange indtryk at man er helt bombet når man går derfra, men det giver også så mange gode minder at tænke tilbage på bagefter. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes også, at det er sjovest, når man får virkelig mange indtryk i løbet af dagen, selvom det er helt overvældende! :D

   Lørdag er en voldsom dag, netop fordi der er så utrolig mange mennesker, men det har selvfølgelig også sin charme! :)

   Slet