onsdag den 8. oktober 2014

24 års fødselsdagen lurer - Bogønsker


På fredag er det min fødselsdag, jeg fylder 24, og jeg har kigget alle mulige steder for at kreere en ønskeliste fyldt med bøger. Jeg vil her vise nogle af mine bogønsker, bøger som måske ikke står på min ønskeliste til denne fødselsdag, men som jeg ønsker mig meget, og som jeg håber at komme til at eje og læse en dag. Nogle af bøgerne er på listen, fordi det er en smuk udgave af en bog, som jeg holder meget af, og en del af bøgerne har jeg hørt meget godt om, men aldrig læst."This side of Paradise", "Tales of the Jazz Age", "The Great Gatsby" og "Tender in the night" af F. Scott Fitzgerald, jeg ejer allerede de tre andre bøger i de smukke udgaver fra Penguin, og jeg vil så gerne eje de sidste fire, så samlingen bliver komplet. Jeg er helt forelsket i Art Deco designet og de smukke kontraster mellem sølv, guld, kobber, sort og hvid. De er simpelthen indbegrebet af elegance."More Fool Me", af Stephen Fry, jeg har nydt alle de bøger, jeg har læst af Fry, og jeg ønsker mig brændende denne udgave af hans nyeste biografi, som jeg endnu ikke har fået fingrene i. Udgaven her er i en enkelt designet slipcase, og så er den signeret, hvad mere kan man ønske sig?

"Doctor Who: 12 Doctors 12 Stories", denne samling af små historier gemmer bl.a. på en bog skrevet af Neil Gaiman, der er en lille historie til hver af de tolv Doctors. Forsiderne er helt enkle og stilrene udgaver af hver Doctors tøj, og jeg synes, at det er sådan nogle flotte forsider, og man kan jo som whovian aldrig få nok Doctor Who!

"Hamlet", af William Shakespeare, denne udgave af Hamlet fra Folio Society koster intet mindre end 295£, det er ikke en bog, jeg regner med, at jeg nogensinde kommer til at eje, men den står højt på min "drømme-ønskeliste", jeg synes den er utrolig smuk, og da Hamlet er mit yndlings drama, ville jeg virkelig ønske, at denne smukke udgave stod i min bogreol.


"Stoner", af John Williams, en roman som jeg på det sidste har hørt så utrolig meget godt om, at den bare må havne på ønskelisten.

"En plus en", af Jojo Moyes, jeg har ikke læst en eneste bog af Moyes, men da hun kommer til Bogforum, vil jeg rigtig gerne læse noget af hende inden, så hvorfor ikke ønske sig en roman af hende. Det er lang tid siden, at jeg har læst sådan en rigtig "pige-bog", og så synes jeg, at den lyder rigtig god.
"Den Store Mester", af Christian Mørk, nogle gange bliver man bare virkelig interesseret i en roman, simpelthen fordi man følger personen på twitter, og dette er tilfældet med denne roman. Jeg har kun læst meget lidt af Mørk, men denne roman lyder simpelthen så spændende, at jeg har skrevet den på ønskeseddelen."Persuasion", "Sense and Sensibility" og "Pride and Prejudice", af Jane Austen, disse smukke udgaver har jeg længe beundret, deres smukke farver og fine design ville klæde alle bogreoler, og da Jane Austen er en af mine yndlingsforfattere, ønsker jeg mig virkelig disse smukke udgaver af tre af hendes romaner, jeg ville bare ønske, at alle hendes bøger var udgivet i samme design!
13 bøger som står højt på ønskelisten, og som jeg drømmer om at eje en dag.
Hvilke bøger ønsker I jer? Har I en bog, som I drømmer om en dag at eje i en smuk udgave?
.

11 kommentarer :

 1. Åh, fine, fine ønsker, som jeg sagtens kan drømme om til min egen reol også :)

  Jeg har lige bestilt den fine æske med Doctor Who novellerne - var så lykkelig, da jeg så de havde lavet den udgave, da jeg elskede de fleste af historierne (har dem som ebøger), men ikke var specielt vild med den paperback, der indeholder de første 11 - og nu med én til! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Har ikke læst Doctor Who historierne, men de er virkelig fine :D

   Slet
 2. Det er nogle virkelig flotte bøger, hvis du får fingrene i de der Doctor Who bøger, må du lige give en hurtig anmeldelse for som du siger en ægte Whovian skal da have dem i sin samling. Selvom jeg nok kun er en nyere Whovian, så er den da lurende. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber at få fingrene i dem snart :D og skal nok smide dem op, hvis jeg får dem ;)

   Slet
 3. Åååh. Jane Austen bøgerne <3 Fitzgerald samlingen <3 Og Folio udgaven! Det er bogherligheder på en lang perlerække!

  SvarSlet
 4. En hurtig på-forhånd-tillykke-med-fødselsdagen-hilsen :-)

  Jeg ønsker mig ret blandede bøger - blandt andet et par tegneserier, de seneste to bøger af Stephen King, en smuk udgave af Lord of the Flies og en masse serier, jeg gerne vil læse :-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :D
   Lyder spændende med en smuk udgave af Lord of the Flies! Stephen King er jo en af de forfattere, som jeg aldrig har forsøgt mig med, men har sådan overvejet at læse et eller andet af ham :D

   Slet
 5. Åh, at have den fine, engelske HP samling i box, drømmer jeg hvertfalde om. Smukke ting du viser.

  - Anne

  SvarSlet