lørdag den 4. november 2017

Et besøg i Paris og Shakespeare and Company


 
 
I efterårsferien havde jeg en enkelt skøn dag i Paris. Jeg var med tre venner på en lille tur til Frankrig, hvor vi skulle i Disneyland, og så skulle vi også lige én dag til Paris. Det endte dog med, at jeg var selv afsted til storbyen, fordi de andre ikke lige orkede det efter to dage i Disneyland. Men så er det jo godt, at jeg er vant til at rejse lidt rundt på egen hånd, jeg ville i hvert fald ikke gå glip af Paris, når det nu var min første tur til Frankrig. Dagen bød på en tur forbi Triumfbuen, en tur op i Eiffeltårnet (sikke en udsigt!) og i Notre Dame - og ja jeg gik næsten og smånynnede God Help the Outcasts fra Klokkeren fra Notre Dame. Min tur sluttede med et perfekt besøg hos Shakespeare and Company. Sikke en smuk og dejlig boghandel, den må man ikke snyde sig selv for, hvis man befinder sig i Paris. Det er en lille labyrint af bogreoler, man måtte desværre ikke fotografere derinde, så jeg har kun billeder af butiksfacaden.
 
Der var en helt speciel stemning, hvor man altså kunne mærke kærligheden til bøgerne. Ovenpå sad en ung mand og spillede klaver, det var dejligt med lidt underlægningsmusik, når man gik rundt og kiggede på biblioteket, der er ovenpå butikken. Jeg fandt en ny udgave af Hamlet og en fin illustreret bog med citater fra Shakespeare, og det er jo Shakespeare and Company. Så købte jeg også en fin lille udgave af The Little Prince, jeg tænkte, at jeg hellere måtte købe et eller andet fransk, når nu jeg var der, og så den fineste lille notesbog og et indkøbsnet, man skal aldrig gå ned på antallet af net.
 
Hvis jeg engang skal forbi Paris igen, så skal jeg i hvert fald også ind i denne lille perle af en boghandel.

6 kommentarer :

 1. Ja, det er virkelig en hyggelig butik, med alle dens krinkelkroge. De gange jeg har været der, har jeg bare altid ønsket, at kunne få lov at gå rundt alene, da der har været så proppet med mennesker, haha

  SvarSlet
  Svar
  1. Der var heldigvis ikke så mange mennesker, den dag jeg var der. Man kunne i hvert fald godt kigge i fred :D

   Slet
 2. <3 Åh, så fint metski! Og sikke meget du fik nået på én dag i Paris. Køerne de steder kan jo være helt umenneskelige :p

  Og der er bare noget særligt over de fine stemplede bøger, man får med fra dén boghandel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja så fint med stempler :D Ja var ret tilfreds med, hvad jeg nåede. Der var heldigvis kun knap en times venten ved Eiffeltårnet, og jeg var ikke oppe i tårnet ved Notre Dame, som vist er der, hvor køerne er værst :)

   Slet
 3. Det lyder, som en rigtig skøn tur! “Den lille prins” er en så skønt eventyr :-) Jeg drømmer også en dag om, at besøge en lækker bogbutik i England eller Frankring :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Har faktisk aldrig læst "Den lille prins", så glæder mig til den :) Har hørt så meget godt om den!

   Slet