onsdag den 4. september 2019

Belgravia, af Julian Fellowes

"Belgravia", af Julian Fellowes, udgivet 2016, Politikens Forlag, 4/5 stjerner (anmeldereksemplar fra Politikens Forlag)

Romanen tager sin begyndelse ved Hertuginden af Richmonds store bal i Bruxelles i 1815, det er aftenen før det legendariske slag ved Waterloo, og for de unge mænd, der danser rundt i den smukke balsal, venter der en grusom morgen, og mange vender aldrig tilbage. Sophia Trenchard er datter af Wellingtons krigsleverandør, og snart forandres hendes (og hendes nyrige families) liv for altid. 25 år senere ser verden anderledes ud, og Trenchard familien er steget yderligere i graderne. Vi befinder os i det smukke Belgravia i London, og aftenen for 25 år siden viser sig snart at få stor betydning for de involverede.

Julian Fellowes er bl.a. kendt for tv-serien Downton Abbey, og Belgravia er henvendt til det samme publikum som fuglte Crawley familiens op- og nedture. Vi befinder os i Englands overklasse, hvor Fellowes udforsker en periode, hvor de nyrige i England er begyndt at træde ind i de finere rækker, som tidligere var forbeholdt adelen, de er dog endnu ikke helt velkomne, men man ser tydeligt forandringen, der er på vej.

Dette er en skøn historisk roman, og man kan rigtig leve sig ind i en verden, hvor kvinder gik på visit, mænd mødtes i "klubben", hestevogne prægede bybilledet, og industrialiseringen var på vej. Det er en brydningstid, som Fellowes så fint får skrevet om her. Det er ikke en roman, hvor man kommer helt tæt på karakterne, og det er kun få personer, som man som læser føler, at man kommer ind på livet af, og som Fellowes virkelig formår at give et tilbundsgående billede af.Ingen kommentarer :

Send en kommentar