tirsdag den 10. marts 2015

Gemte og glemte skatte #14


I lørdags var jeg til loppemarked i nærheden af Kolding, et loppemarked som jeg plejer at besøge hvert år, når det løber af stabelen. I år var der utrolig mange bøger, så jeg fik hurtigt samlet en ret stor stak sammen, og det endte med, at jeg købte 42 bøger og fik en enkelt af de søde sælgere. Jeg har købt ret mange bøger hos dem de sidste par år, og jeg har derfor snakket en del med dem, der står ved bøgerne, så de ved endda, at jeg læser Litteraturvidenskab, derfor synes de også, at en bog med gotiske bogstaver måtte være lige mig, så den røg også med hjem, det er bogen om Martin Luthers liv, der faktisk er rigtig flot.
 
Det er faktisk kun bogen jeg fik forærende, der er dansk, resten af bøgerne er engelske. Der var utrolig mange engelske bøger i år, og rigtig mange gode engelske bøger. Jeg fik en del klassikere med hjem, jeg er specielt glad for stakken med hardbacks, hvor der bl.a. er nogle fine udgaver af Charles Dickens og Jane Austen og en gammel Arden Shakespeare udgave af King Lear.
 
Ellers er der her en dejlig blanding af skønlitteratur og faglitteratur om bøger, desværre kunne jeg ikke finde nummer 3 af Pelicans litteraturhistorie, og jeg fik endda hjælp, så den må være forsvundet, inden loppemarkedet begyndte. Jeg er dog rigtig glad for de andre i serien, og så er jeg også rigtig glad for bogen om Shakespeare, da jeg jo er i gang med mit speciale i 'Hamlet'. Et par af bøgerne har jeg også i forvejen, men jeg forelskede mig i et par af udgaverne, så jeg købte et par gengangere.

Der er et eller andet helt specielt ved bøger, der allerede er blevet læst og elsket, mange af disse bøger er lidt slidte i kanten, men de er også virkelig charmerende, smudsbindet på et par er lidt i stykker, men de er også så flotte, at det egentlig ikke gør noget. Desuden er jeg så fascineret af måden, hvorpå Penguins paperbacks ældes, de får en helt speciel patina, og jeg elsker at se bøgerne stå side om side med deres forskellige farvesammensætninger.
 
Jeg brugte 240 kroner på de 43 bøger, så jeg er ganske tilfreds med høsten, og glæder mig til at komme i gang med nogle af de mange bøger.

 
 

14 kommentarer :

 1. Wauw! Og sikke en god pris! Jeg er overrasket over, at der var så mange engelske bøger - det er sjældent, jeg støder på brugte engelske bøger herhjemme :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg falder tit over engelske, men der var godt nok mange her, jeg købte langt fra alle dem, der stod rundt omkring :)

   Slet
 2. Sikke en stak! Hvor er de fine. Jeg er enig med Piskeriset - jeg støder sjældent på brugte engelske bøger her i Danmark. Men dine ser godt nok fine ud :-)

  // thuleana.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ofte ret overrasket over, at der nogle steder er mange engelske bøger.

   Slet
 3. Sikke en skøn (og stor ) stabel du fik fat i 😊 de orange Penguin har jeg også en svaghed for. God fornøjelse med Shakespeare ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja :D Og tak hygger mig allerede meget med den kære William!

   Slet
 4. Hold da op - sikke en fangst! Tillykke!

  SvarSlet
 5. Hold da op, sikke et læs du fik med hjem! Du var forhåbentlig i bil eller havde én med til at slæbe? :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja var heldigvis i bil :D Ellers havde jeg vist skadet mig selv.

   Slet
 6. Wow sikke en høst og hvor er de fine. Det er øjeblikke som dette hvor jeg ærgre mig over mine sære forestilling om at brugte bøger ikke på samme måde er mine. For mig føles de som en andens, og jeg får dem derfor aldrig læst, men omvendt så pynter de jo på reolerne! :0) Men det er jo også bare så dumt ikke - der er jo lige præcis en enorm charme ved at bøgerne har en historie og at de lever videre gennem flere ejere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kan godt forstå, hvad du mener! :) Jeg har altid gået meget på loppemarkeder så har også smykker og ting der er gamle/brugte så bøgerne fungere også fint for mig :D

   Slet
 7. Sikke dog en herlig stak, Mette. Jeg vil frygtelig gerne se hele din bogsamling en dag, den må være noget så smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød :) Jeg må få vist lidt bogreol i den nærmeste fremtid :D

   Slet