tirsdag den 10. november 2015

Fredag på BogForum 2015

 
Dette er det første af fem indlæg, hvor jeg fortæller om de tre dage på messen og mine bogindkøb og signaturer.
 
BogForum er noget helt specielt, det er et af årets højdepunkter, når programmet afsløres, og man kan begynde at glæde sig rigtigt til årets messe. En messe, hvor man kan møde en masse ligesindede, en messe, hvor kærligheden til bøger er i centrum.
 
Min fredag startede med at kigge på en del stande, det er altid spændende at se, hvad de forskellige forlag har med af bøger. Jeg købte dog ikke noget, men nød i stedet at gå rundt i et endnu forholdsvis stille Bella Center.
 
Den første scene, jeg indfandt mig ved, var Rød Scene, det var egentlig ikke planlagt, men jeg faldt over dette arrangement i programmet og syntes, at det lød virkelig interessant. Adrian Hughes interviewede Elsebeth Aasted Schanz om bogen "Valget er dit! - Den danske valgplakat i 100 år", det handlede om, hvordan valgplakaten har forandret sig igennem tiden, fra nogle fantastisk flotte plakater til de kedelige plakater, som vi kender i dag. Adrian Hughes så jeg også senere på dagen, da han afholdt klassikerquiz, publikum fik 7 point, selvom vi kun fik lov til at svare på de spørgsmål, som forfatterne ikke kunne svare på, vinderholdet havde til sammenligning 8 point. Det var en rigtig sjov og anderledes quiz, men må sige, der var en del mangler i forfatternes viden, de troede bl.a. at det var H.C. Andersen, der har skrevet teksten til "Der er et yndigt land" (suk!).
 
 
 
Jeg slog også vejen forbi BogForum Comics, hvor Maren Uthaug, Anders Morgenthaler og Mikkel Andersson stod for underholdning ved "Tissemænd, tissekoner, Maren, Rokoko og Morgenthaler. Er nøgne mennesker sjovere?". Jeg tror publikum fandt ud af, at ja, nøgne mennesker er sjovere.
 
Det sidste interview, jeg så fredag, var med Leonora Christina Skov, der blev interviewet af Ditte Giese om "Hvor intet bryder vinden". Det var et rigtig interessant interview, hvor vi hørte om skriveproces og romanens handling. Jeg har længe haft lyst til at læse noget af Leonora Christina Skov, så jeg købte bogen og fik den signeret. Det er sådan en flot signatur, hun har!
 
 
Dagen igennem mødte jeg en del søde bloggere, det er så hyggeligt at møde en masse af dem, som man normalt kun snakker med over sociale medier eller læser blogindlæg fra. Jeg sluttede fredagen af med at købe en del bøger, faktisk brugte jeg lige 825 kroner ti minutter inden, jeg vendte snuden hjemad. (Jeg viser alle mine nyindkøbte bøger på BogForum frem i et senere indlæg!)

Var I på BogForum fredag, og hvad oplevede I?

2 kommentarer :