lørdag den 23. januar 2021

Teater hjemme i sofaen #2 - Teater live d. 23. januarI aften har Aalborg Teater skabt en fantastisk mulighed for alle, der savner at gå i teatret. De livestreamer premieren på deres nye forestilling Tine. Forestillingen er baseret på Herman Bangs roman af samme navn. Alle kan se med helt gratis fra kl. 18.40, hvor der er optakt - tæppet går kl. 19.00.

Jeg læste Tine i gymnasiet, hvor vi også så filmen fra 1964 med Lone Hertz i titelrollen. Det var mit første møde med Herman Bang, og jeg blev ekstremt fascineret af hans sprog og måde at fortælle historier på. Hans evne til at skildre mennesker og deres følelsesliv er intet mindre end fantastisk. Tine handler om en ung kvinde, der er i huset hos skovrideren på Als. Her har hun et godt og venskabeligt forhold med fruen i huset, men Tine er ulykkeligt og dybt forelsket i skovrideren. Og den forbudte kærlighed bliver snart sat i et grusomt perspektiv af krigen, som bryder ud. Vi befinder os nemlig i 1864.

Du kan finde mere info om Aalborg Teaters forestilling og livestream her.

I december skrev jeg om, at National Theatre i England har skabt en ny streamingplatform, hvor man kan se teater hjemme fra stuen, så har du mere lyst til teater, kan du læse videre her.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar