mandag den 2. september 2013

Nye bøger til bogreolen #1


 
I dag har jeg været til introduktionsmøde på kandidatstudiet i Litteraturvidenskab, så nu er sommerferien endelig slut. Studiestart bringer altid en masse bogindkøb med sig. Jeg glæder mig altid sådan til at se, hvilke bøger jeg skal have anskaffet mig, for ofte gemmer der sig skatte, som jeg altid gerne har villet læse, men som jeg aldrig har fået begyndt på. Ofte skal der dog bruges mange penge på bøger, som man egentlig ikke rigtig synes godt om, men på dette semester skal jeg hovedsageligt bruge penge på romaner, hvilket jeg synes rigtig godt om. I dag havde jeg dette semesters første besøg i Studenter Boghandlen på SDU, og jeg fik købt tre romaner, som jeg skal læse i et fag, der handler om stedets betydning i litteraturen, et fag som jeg glæder mig helt vildt til. Det blev til 480 kroner. Jeg mangler stadig at købe kompendier og én roman.
På vejen hjem, slog jeg lige forbi Kolding Bibliotek, de har altid udsalg af deres kasserede bøger, og jeg fandt fire, som jeg blev nødt til at have med hjem. De fire bøger kostede 10 kroner stykket. Jeg er specielt glad for "Slottet" af Kafka og "Kierkegaard pseudonymitet"; sidstnævnte fordi den var en del af en udstilling, jeg lavede om Kierkegaard, da jeg var i praktik på biblioteket, og jeg elsker simpelthen forsiden.

Jeg købte:
 
Til studiet:
"The Waves", af Virginia Woolf
"Kortet og Landskabet", af Michel Houellebecq
"Livet en brugsanvisning", af Georges Perec
 
Fra biblioteket:
"Slottet", af Franz Kafka
"Heksen fra Portobello", af Paolo Coelho
"Øjeblik og tavshed - Søren Kierkegaard", af Bo Kampmann Walther
"Kierkegaard Pseudonymitet"
 

12 kommentarer :

 1. Dejlige bøger du har anskaffet dig, biblioteker der sælger ud til ingen penge er nu altså fantastiske. Du må endelig fortælle hvad du synes om "Heksen fra Portobello" ^^

  SvarSlet
  Svar
  1. Elsker også at gå på udgik efter billige bøger på biblioteket :) Ja, jeg har nemlig aldrig læst Paolo Coelho før, så glæder mig!

   Slet
 2. Det er så skønt at kunne købe skønlitteratur til sit studie! Det er jo den bedste slags bøger, man kan købe!

  Og fantastisk du vil læse Coelho! Han skriver så vidunderligt skønt - selvom jeg aldrig har læst 'Heksen fra Portobello'.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig så rart med skønlitteratur til studiet! :)
   Ja har hørt så meget godt om Coelho, at jeg blev nødt til at købe den! :D

   Slet
 3. Perec er jo en af de helt store klassikere indenfor fransk litteratur - og en af de lidt sværere, så vidt jeg ved.
  Jeg har desværre ikke selv læst den; men den bør læses.

  Hvis du bliver glad for den, kan jeg under alle omstændigheder anbefale Raymond Queneau, som var en af Perecs store inspirationskilder - og hans univers er bestemt også interessant. Jeg ved ikke, om det mister for meget i oversættelse, da jeg har læst ham på fransk. Men jeg var dybt betaget af både "Zazie i Paris" og "Stiløvelser".

  Og så er det jo bare skønt at komme hjem med en stak man kan sidde og glæde sig til.

  God læselyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :) Ja det er altid rart at komme hjem med en ny stak bøger.
   Det lyder rigtig spændende, jeg har heller ikke læst Perec før, men glæder mig, og jeg vil da lige skrive Queneau bag øret, tak for tippet.

   Slet
 4. Uh, I skal simpelhen læse Houellebecq - det havde jeg faktisk ikke regnet med at man ville give sig i kast med på uni :) Men jeg synes personligt han er ret fed - meget speciel, og man skal ikke være tyndhudet, men han har nogle virkelig unikke og interessante idéer og ikke mindst måder at præsentere dem på :)

  Og så stemmer jeg lige i koret om at du skal glæde dig til Coelho :) Jeg har heller ikke fået læst "Heksen..", men holder rigtigt meget af mange af hans andre bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja glæder mig jo mere og mere til Coelho! :D

   Jeg har slet ikke læst Houellebecq før, men han lyder spændende!

   Slet
 5. Glæd dig til Coelho, han skriver så flot - nu har jeg godt nok ikke selv læst Heksen fra Portobello, men Alkymisten er en af mine yndlingsbøger! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Skal også have anskaffet mig Alkymisten, den har jeg virkelig hørt meget godt om! :)

   Slet
 6. Vi skal også læse Virginia Woolf på mit studie :D Dog bare Mrs Dalloway i stedet :)
  Men kun 2 romaner hos os

  SvarSlet
  Svar
  1. 2 romaner er bedre end ingen ;) Jeg har kun læst "To the Lighthouse" af hende, men har også "Mrs. Dalloway" liggende :)Glæder mig til at læse mere Woolf, for hun skrev virkelig smukt!

   Slet