mandag den 11. november 2013

Bogforum søndag d. 10. november

 
BogForums sidste dag var ligesom de to foregående proppet med gode oplevelser og spændende indslag. Igen søndag købte jeg forskellige bøger, og som tidligere omtalt vil jeg skrive om alle indkøbte bøger en af de nærmeste dage; jeg skal lige have dem pakket ud og stablet dem op et sted, for der er rimelig mange (hovsa!).
Jeg startede den sidste dag med at høre Christiane Schaumburg-Müller tale om sin beauty-bog, det var egentlig ret sjovt, og en hyggelig måde at starte dagen på. Derefter så jeg Anders Morgenthaler tegne og fortælle, hvilket egentlig ikke var et indslag, jeg havde planlagt at se, men som jeg faldt over, imens jeg gik rundt og kiggede på de forskellige stande. Han gav en fantastisk opsang til forældre, der slet ikke lærer deres børn noget praktisk; han spurgte, hvor mange der kunne lappe en cykel og ud af børnene var der kun én dreng, der rakte hånden i vejret, og brugte dette som eksempel, det var virkelig spændende og rigtig sjovt at høre ham fortælle. Derefter hørte jeg Lars Mikkelsen læse eventyr højt, jeg har flere gange i løbet af BogForum stoppet op hos MomoLydbog  for at lytte til skuespillerne læse højt, og hver gang har det været en rigtig spændende oplevelse, senere på dagen hørte jeg igen Lars Mikkelsen læse højt, her var det dog en noget mere vovet fortælling, hvor han da også opfordrede børnefamilierne til at gå væk, inden han begyndte at læse højt. Efter eventyr oplæsningen. Derefter hørte jeg det første af interviewet med David Nicholls på Tranescenen 1, inden jeg gik over til Tranescenen 2 for at høre Jesper Langberg fortælle om sin biografi. Jeg er rigtig glad for, at jeg hørte David Nicholls igen, for han kom ind på flere spændende ting, som han ikke fortalte om lørdag. Jesper Langberg var helt fantastisk, han fortalte både anekdoter, og om hvorfor han først nu fortæller om sit liv og sin karriere; han mente at når man stadigvæk optrådte skulle tavlen være ren, og nu da han er pensionist, kunne han fortælle mere om sig selv; en rigtig interessant iagttagelse. Jeg ville egentlig ikke have købt hans bog lige nu, men jeg blev simpelthen nødt til at have den, så jeg fik den signeret, og jeg vil lige nævne, hvor imponeret jeg var af Langberg, han spurgte samtlige mennesker i kø; og det var rigtig mange, hvad de hed, og hvordan man stavede til det (han er ordblind), jeg synes virkelig det er flot, for han kunne jo sagtens "bare" have skrevet sin autograf og ikke andet. Derefter så jeg WullfMorgenthaler blive interviewet af Jonatan Spang, hvilket nok er det sjoveste indslag, jeg så på BogForum, interviewet fungerede bare rigtig godt, og det var virkelig sjovt, at se de tre herrer folde sig ud. Derefter så jeg Huxi Bach ved litteratursiden.dk tale om bøger, hvorfor man skal læse, og hvorfor det er rimelig sexet at læse, et rigtig fint og morsomt indslag, jeg kan høre på Huxi tale i timevis! Derefter så jeg Yahya Hassan recitere sine digte, det var virkelig specielt og virkelig godt, jeg skal i hvert fald have læst hans digtsamling på et tidspunkt! Årets BogForum sluttede jeg af med at høre Johannes Møllehave fortælle; rigtig interessant, man kan slet ikke lade være med at lytte, når han taler, og det var en rigtig fin afslutning på et fantastisk BogForum.
Jeg er rigtig imponeret over dette års BogForum, det er kun anden gang jeg oplever messen, og det er første gang, at jeg har været der alle tre dage. Jeg glæder mig allerede til næste år!
 

4 kommentarer :

 1. Lyder skønt at have flere dage. Mig og min søster var der kun lørdag, og hvis man lige skulle nå at trække vejret og se lidt forskellige stande, ja så var der slet ikke så meget tid til forfatterinterviews, som jeg havde regnet med. Så én dag mere ville have været virkelig godt. Det må jeg huske til næste år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er meget presset, når man både skal opleve forfattere og se på bøger osv. Det var i hvert fald rigtig lækkert at have flere dage til at kigge :D

   Slet
 2. Wow Mette hvor har du dog haft travlt hele weekenden, jeg tager min boghat af for dig i respekt :-) Glæder mig til at se hvad du har købt af bøger. Da jeg skal flytte om 13 dage så havde jeg aftalt med mig selv at jeg nok ikke skulle købe mig fattig i bøger og så spare pengene til det vigtige projekt. Måske til næste år så får jeg igen poser fyldte med bøger med hjem, hvem ved ;-) Mit mål med at møde og sige hej til Chris Carter igen fik mig til at svæve af glæde hele lørdagen, det var stort og et rigtig dejligt minde at få med hjem efter en laang dag med bøger og gode venners selskab.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg fik set meget, og næsten alt det, jeg havde planlagt :D Det var en rigtig dejlig weekend! Hvor godt at du mødte Chris Carter, jeg har aldrig læst noget af ham, men efter jeg hørte ham blive interviewet fredag, fik jeg rigtig meget lyst til at læse noget af ham, for han er da bare for cool! :D

   Slet