torsdag den 25. februar 2016

Nye bøger til reolen #2 - og et besøg på British LibraryI august besøgte jeg det fantastiske British Library i London, hvor nogle af de største litterære skatte gemmer sig. Der er naturligvis også en fin lille boghandel på stedet, hvor det var virkelig svært ikke at gå helt shopamok imellem de mange smukke og gode bøger. British Library er et sted, som man ikke må snyde sig selv for, hvis man elsker bøger.
British Library har en fast udstilling: 'Treasures of the British Library", hvor de udstiller nogle af de mest interessante skatte fra bibliotekets gemmer. Udstillingen er gratis, men man må desværre ikke tage billeder derinde. Det er ikke småting, som biblioteket her har udstillet: Det originale manuskript af Jane Austens Persuasion, manuskripter fra Charles Dickens' hånd, manuskriptet af Jane Eyre, af Charlotte Brontë. Der er nodeark skrevet af Mozart, Beethoven og et væld af legendariske komponister. Originale håndskrevne sangtekster (inklusiv rettelser) af The Beatles, gamle smukke bibler, manuskriptet til Beowulf, Leonardo Da Vincis notesbog og førsteudgaver af Shakespeare. Jeg kunne blive ved, der er så mange helt fantastiske ting gemt i den bygning. Det var faktisk helt overvældende at gå rundt blandt disse litterære og kulturelle skatte, og jeg var igennem udstillingen flere gange. Blandt de udstillede genstande var også Jane Austens "skrivebord", en fin kasse med en masse skuffer og et hældende låg, hvor hun sad og skrev, jeg må indrømme, at jeg dvælede lidt ved netop denne del af udstillingen, for når det så er udstillet sammen med manuskriptet af Persuasion, så er det jo nærmest den hellige gral for Austen-fans. Det samme gjorde sig gældende for førsteudgaverne af Shakespeare, det er jo det tætteste, man kan komme på den originale tekst.
British Library gemmer også på en helt fantastisk boghandel, hvor der er et væld af skønne bøger og en masse litterær merchandise, der er paraplyer med Alice in Wonderland, Jane Austen dukker, blokke, magneter, kuglepenne, bogmærker og postkort med alle mulige forfattere.
De fire fine bøger jeg fandt:
Wuthering Heights af Emily Brontë, jeg har længe ønsket mig en af disse udgaver fra Knickerbocker Classics. Synes de er så fine i designet, og så er indbindingen bare helt speciel.
The Hunting of the Snark af Lewis Carroll er en utrolig smuk faksimile udgave af dette nonsensdigt, som Carroll har skrevet om jagten på en Snark.
Seven Novels af Jules Verne har jeg længe ønsket mig i denne udgave fra Barnes & Nobles, den er simpelthen så flot!
The Complete Works af William Shakespeare. Jeg leder altid efter smukke udgaver af Shakespeares værker, og jeg synes, at den her var virkelig fin og lidt anderledes i designet.
Udover de fire bøger måtte jeg også have lidt souvenirs med hjem. Den lille knap med blomster er inspireret af perioden, hvor Jane Austen skrev sine bøger, og der var så mange smukke knapper, de er lavet af ler og alle dekoreret med en fin glasur. Den lille bog om Beowulf knytter sig til udstillingen af bibliotekets skatte og fortæller en masse om værket. Bogmærkerne elsker jeg, det er Charlotte Brontë, Charles Dickens, Jane Austen og William Shakespeare, og de er simpelthen så søde. Nøgleringen er med British Librarys logo - en ægte lille souvenir.
Der er løbende nye udstillinger på British Library, og jeg skal helt sikkert tilbage og kigge igen, når jeg engang atter befinder mig i London.

14 kommentarer :

 1. Jeg har kun været på biblioteket en enkelt gang og det i selskab med barbarer (min familie). Skal så meget tilbage dertil og se udstillingerne og få tid til butikken!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja det går jo ikke, hvis man gerne bare vil have god tid :D

   Slet
 2. Jeg var derinde i september. Det var noget så fantastisk!

  SvarSlet
 3. Det skal bestemt skrives bag øret til næste gang jeg er i London.
  Det lyder jo helt vidunderligt, og hvor ser den paraply bare så fin ud! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er bestemt et besøg værd! :) Ja jeg overvejede altså også at købe paraplyen :D

   Slet
 4. Det ser virkelig fint ud og sikke nogle flotte bøger!

  SvarSlet
 5. Det varet godt tip, til næste gang man er i London. Det ser så fint ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Bestemt et besøg værd, det er sådan et fint og interessant sted! :)

   Slet
 6. Alt det merchandise er da bare helt genialt! De der forfatterbogmærker er kærlighed :'D

  SvarSlet