lørdag den 23. november 2013

Doctor Who 50th anniversary


I dag er det 50 år siden af Doctor Who blev sendt for første gang, siden da har 11 skuespillere spillet rollen som the Doctor, den tidsrejsende timelord, der har henrykket generationer. Jeg faldt for serien i 2008, da jeg var på ferie i England, der så jeg den sidste episode i den fjerde sæson. Da jeg kom hjem fra ferie, fandt jeg frem til de nyere afsnit og så dem alle sammen; jeg var hooked! Min Doctor er David Tennant, og jeg glæder mig sådan til at se jubilæumsafsnittet, hvor han vender tilbage.
Jeg har en reol fyldt med alverdens bøger, men jeg har en hylde, hvor der står masser af bøger med Doctor Who, for jeg har siden 2008 samlet alt mulig merchandise sammen, men specielt også bøger. Lige nu er jeg i gang med at læse den tiende bog i en serie af bøger, der er blevet udgivet i forbindelse med jubilæet. Den hedder "Beautiful Chaos" og er skrevet af Gary Russell, indtil videre er den rigtig god, og den har fanget tv-seriens stemning. Den tiende bog handler selvfølgelig om den tiende Doctor; spillet af David Tennant, hver bog har en afsluttet historie, men jeg regner med at jeg skal have fat i resten af serien, for det kunne da være sjovt at læse om alle de forskellige Doctors.
Jeg har også læst flere bøger om Doctor Who, den bedste jeg har læst, fik jeg for nogle år siden; "The Writer's Tale" af Russel T. Davies. Bogen er bygget op af en lang række mails sendt mellem showrunner og manuskriptforfatter på Doctor Who Russell T. Davies og journalist Benjamin Cook (han skriver bl.a. for Doctor Who Magazine). Disse mails er fyldt med tanker og overvejelser som Davies gjorde sig undervejs i processen da han arbejdede med Doctor Who, og den giver et utrolig spændende indblik i manuskriptskrivning, castingvalg og mange andre dele af en stor tv-produktion.
Doctor Who har formået ikke bare at være en tv-serie, for der er udgivet et væld af små romaner med de forskellige Doctors, og der er lavet et utal af lydbøger ofte indtalt af skuespillere, der tidligere har medvirket. Så når man sidder og venter på en ny sæson, kan man jo altid gå i gang med nogle af de mange bøger.

Jeg glæder mig til de næste sæsoner af serien, og jeg glæder mig utrolig meget til at se jubilæumsafsnittet, og jeg krydser fingre for, at det lever op til de meget høje forventninger, som fans over hele verden har. Tillykke til Doctor Who med de 50 år, jeg glæder mig til at følge de næste.
6 kommentarer :

 1. Wee! Forsinket nørde-gasm! :D
  Hvad synes du så, nu det er ovre? Jeg blev personligt nødt til at se det igen med det samme selvom manden grinede noget af mig... Alt i alt var jeg rigtig glad for det, selvom det jo er helt venden på hovedet af hele kanon :) Så du også "Night of the Doctor"?

  Og så elskede jeg at have Ten tilbage - han kan nu noget helt specielt. Jeg holder uendeligt meget af Matt Smith, og kan nogen gange vakle, men Ten er ultimativt også min Doctor :)
  Jeg har kun hørt et par enkelte lydbøger om Ten (læst af the man himself), og de var faktisk ganske hyggelige, så selvom jeg normalt ikke er til den slags litteratur, så kan jeg sagtens følge dig. Jeg har lige købt alle de 11 e-book shorts, der også er blevet lavet, og dem glæder jeg mig til at læse en god eftermiddag.

  Det blev lidt langt, men der er jo ikke så mange danskere, der kender til DW og slet ikke holder af det, så det er lidt hyggeligt at finde en lidelsesfælle :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elskede episoden, jeg var så bange for at blive skuffet, men det blev jeg bestemt ikke! Jeg har faktisk lige genset den(igen) den ligger jo på DRs hjemmeside nu :D Jeg elsker Ten, og jeg synes virkelig at kemien mellem David Tennant og Matt Smith var fantastisk, lige hvad jeg håbede på! Ja så også Night of the Doctor, som bare overraskede helt vildt, hvem havde lige forudset af det var Paul McGanns Doctor, der var med?! :D Har du set den lille halv times film The Five(ish) Doctors lavet af Peter Davison, der er flere af de tidligere Doctors med og David Tennant, Matt Smith og Steven Moffat, den er virkelig super sjov, og man kan se den på BBCs hjemmeside, hvis du ikke har set den ;) Altid dejligt at finde danskere der godt kan lide Doctor Who! :D

   Slet
  2. Jeg har ikke fået set "The Five(ish) Doctors", men skal helt sikkert have set den!
   Og jeg elskede også deres kemi - helt fantastisk, og lige som man havde forestillet sig - og John Hurts Doctor gav bare det hele lidt ekstra!

   Jeg er (mens vi venter) gået i gang med at se hele baduljen af de gamle afsnit - efterhånden har jeg fået set alle 7 afsnit af den nye serie 3 gange, så det er nok på tide at holde en lille pause! Og det er jo helt vildt så meget der er i den gamle serie, men jeg synes faktisk det er ret godt indtil videre :) Har du set de gamle sæsoner?

   Slet
  3. Nej jeg har aldrig fået set de helt gamle, men vil også snart i gang med dem! Jeg har set en lille smule, og det var faktisk rigtig godt! Og ja der er rigtig meget, så det er et dejligt stort projekt at begynde på :D

   Slet
 2. Hvilket vidunderligt indlæg, Mette! Du har godt nok mange herligheder med Doktoren! Nød du afsnittet? Jeg vaklede mellem spændingshvin og sentimentale tårer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh jeg nød hvert sekund! Masser af hvin og våde øjne :D Det var et rigtig godt afsnit, og jeg er så glad for, at vi endelig fik at vide, hvad Doctoren havde lavet med Elizabeth I ;)

   Slet