søndag den 3. november 2013

En tur i London med bogindkøb og teater...


 Fredag morgen tog jeg flyet fra Billund til London, for om aftenen skulle jeg i teatret for at se "Mojo". Jeg har mange gange i løbet af de sidste par år været i London en enkelt dag for at se teater, jeg er utrolig fascineret af teaterscenen i London, for det er altid nogle utrolig dygtige skuespillere, som medvirker, og derfor har jeg flere gange rejst til London for at se en forestilling med skuespillere, som jeg holder af.

Dagen gik først med ture i forskellige butikker deriblandt en hel del boghandler. Jeg købte ikke så meget, men jeg nød at kigge rundt på de mange flotte hylder i både Waterstones og Foyles. I Waterstones købte jeg fem små bøger, tre af dem er fra en serie af "mini-bøger", hvor der er små opsummeringer af forfatteres værker, de tre jeg købte var af Jane Austens romaner, Brontë søstrenes romaner og Shakespeares dramaer, jeg synes at bøgerne er super fine i deres forskellige farver, og de kostede kun 3,5£ stykket. De to andre bøger fra Waterstones var en lille novelle af Nobelprisvinderen Alice Munro til 2£ og "Eeyore's Little book of Gloom", jeg elsker æseldyret og blev nødt til at eje den lille bog med små citater af ham.  I Foyles købte jeg en CD-boks med BBCs radiospil af Neil Gaimans "Neverwhere", som bl.a. har James McAvoy og Benedict Cumberbatch på rollelisten. Jeg var også i Harrods, hvor jeg købte den fineste lille julebog med Peter Plys. Jeg udforskede også flere antikvariater undervejs, hvor der var masser af smukke gamle bøger, og tilbud på nyere brugte bøger, specielt én butik var rigtig hyggelig, der var to ældre mænd, der sad og talte sammen, mens  kunderne gik rundt i den snørklede butik og kiggede. Nede i en lille bitte kælder var der også stillet masser af bøger op, jeg købte ikke noget, men det var altså en hel oplevelse bare at gå rundt og kigge på de høje bogreoler. Jeg var også inde i en Oxfam boghandel, der havde en masse forskelligt, og bl.a. nogle brugte "litterær kritik" bøger, der fandt jeg en bog om engelsk romantik redigeret af M.H. Abrams og en bog om Virginia Woolf, som jeg blev nødt til at eje, de kostede til sammen 6£. Da jeg var ved at være lidt småtræt i benene af at vandre rundt i de mange butikker, gik jeg ud til British Museum, der kan man sidde på bænke og nyde atmosfæren og de smukke genstande. Derfra gik jeg så fuld af forventning mod Harold Pinter Theatre, jeg ventede spændt i baren i en halv times tid inden man kunne komme ind i salen. Faktisk kunne man høre Ben Whishaw varme op, mens man stod lige ved siden af salen, hvilket var ret morsomt.
"Mojo" (som jeg nok skal anmelde senere på ugen) foregår på en natklub i 50erne, hvor ejeren myrdes, og de ansatte på stedet kastes ud i en usikker fremtid. I teatret købte jeg en bog mere; nemlig manuskriptet (eller dramaet) skrevet af Jez Butterworth. Grunden til jeg så gerne ville se "Mojo", var at skuespillerne i den er helt fantastiske; Brendan Coyle, der er kendt som Bates i Downton Abbey, Ben Whishaw, der bare altid er helt fantastisk,  Colin Morgan der er kendt som Merlin, og Rupert Grint der jo er vores allesammens Ron, derudover var Daniel Mays med, han har medvirket i en masse forskellige ting. Jeg sad på anden række i salen, og var meget tæt på scenen, det er altså underligt at sidde så tæt på mennesker, som man så tit har set i fjernsynet. "Mojo" var både utrolig sjovt og skræmmende, og bød bl.a. på Ben Whishaw i bar overkrop svingende et sværd mod Colin Morgan, der var bundet til en jukebox med sine bukser trukket ned om anklerne; et syn som heldigvis ikke fik fangirlsene rundt om i salen til at hvine, det var jeg nemlig en lille smule nervøs for, efter at have læst andres oplevelser af "Mojo". Scenedøren var dog kaos, jeg fik mit program signeret af Daniel Mays, da de fleste var ved at være gået, kom Colin Morgan dog også ud, så hans signatur er da også at finde i mit program, og så så jeg Ben Whishaw skrive til nogle stykker, da han blev eskorteret ud i sin bil, der var nemlig blevet en kæmpe kreds af mennesker rundt om døren på det tidspunkt.
Derefter tog jeg tilbage med bus til Stansted Airport, og brugte natten på at spise, læse og slappe af, inden jeg tog flyet hjem lørdag morgen. Jeg er stadig træt efter de over 30 timer uden søvn, men det var nu dét værd, for det var en helt fantastisk tur, og jeg er stadig helt overvældet over teaterstykket, som bare var super godt (igen der skal nok komme en anmeldelse med mere info).
 
Billederne er af Colin Morgan, Rupert Grint og Daniel Mays, der signerer til fans, de bøger der kom med mig hjem til Danmark, og det hyggelige antikvariat, jeg var inde i.
 
 
 
 
 

8 kommentarer :

 1. Åh. Ben Whishaw! Og Rupert Grint! OG, og, og,... <3

  Det lyder som en helt fantastisk tur søde Mette. Al den vidunderlighed samlet i ét indlæg er næsten alt for galt; hvor er det dog fantastisk! Du har virkelig også fået købt nogle fine bøger; jeg har faktisk selv lige erhvervet mig den lille Peter Plys bog, og hvor sød er den ikke lige? :'D

  Nu vil jeg se Bright Star. Og det er din skyld :'D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænkte nok du evt. havde købt den lille Peter Plys bog, for den er altså noget af det fineste! :) Åh Bright Star er dejlig, og det samme er den kære Ben!

   Slet
 2. Uhh, den glæder jeg mig til at høre din anmeldelse af! Jeg skal selv ind og se Lion King på tirsdag, og kan slet ikke vente.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih Lion King er god, den så jeg for et par år siden sammen med nogle veninder, den skal du altså virkelig glæde dig til, den er bare så flot lavet! :)

   Slet
 3. Ej, hvor ser det ud til at have været en fantastisk tur! Jeg har aldrig tænkt på det, men man kan jo selvfølgelig sagtens tage sådan en tur - specielt med de priser, man ofte kan finde med Ryanair :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jo netop det, det er også Ryanair, jeg flyver med, og det koster normalt max. 400 kr. (og det er i alt for både frem og tilbage), så det er vist næsten billigere for mig at tage til London end København, hvilket jo bare er helt underligt! :D

   Slet
 4. Jeg får fluks lyst til at tage en tur til London for at se det underskønne teaterstykke, du omtaler. Åh, hvilke skuespillere! Du har også fået erhvervet dig nogle rigtig fine bøger oveni købet. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var altså også en fantastisk oplevelse! :D

   Slet