onsdag den 17. juni 2015

London, koncert og kongelig fødselsdag

 
Igennem de sidste par år har jeg besøgt London mange gange, nogle gange er det kun en enkelt dag, at jeg er afsted, denne gang havde jeg dog to overnatninger i den skønne by. I dag skriver jeg lidt om, hvad jeg oplevede krydret med en masse billeder.
 
Torsdag morgen tog jeg afsted mod London, hvor jeg skulle se to koncerter med fantastiske Take That. Jeg har været fan i en del år efterhånden, selvom jeg er for ung til at kunne huske deres første storhedstid i begyndelsen af 90erne. Da de afholdt koncert i København, var jeg inde at se dem, og siden da har jeg håbet på endnu en turne. Jeg har også været i London for at se Mark Owens solokoncert for et par år siden.
 
 
Torsdag og fredag aften skulle altså gå med to skønne koncerter, den første så jeg højt oppe fra, men den anden var jeg helt oppe ved scenen, faktisk var det ret specielt at opleve den samme koncert to dage i træk fra så vidt forskellige placeringer. Ella Henderson varmede op med dejlige sange. Inden Mark, Gary og Howard - de resterende medlemmer af Take That - kom på scenen med et fantastisk show. Jeg sang og dansede sammen med hele O2 Arena, og nød showet. Fredag var helt speciel, fordi jeg var så tæt på scenen, så tæt at Mark, Gary og Howard tydeligvis kunne se os fra scenen (og derfor reagerede), når vi sang med eller dansede sammen med dem. Sjovt var det! Fantastisk velsungne sange og et forrygende show.
 
 
Om dagen var jeg bl.a. i Waterstones, jeg bliver aldrig træt af at vandre rundt i den fantastiske boghandel, og jeg fik da også købt en hel del bøger, som jeg viser frem i et snarligt indlæg! Glæd jer - der er nogle fine bøger imellem. Forbidden Planet var jeg også forbi, hvor jeg fik brugt en del penge på merchandise fra Doctor Who, Lord of the Rings og Star Wars. Forbidden Planet er en fantastisk lille butik, hvis man er vild med sci fi, Harry Potter, Lord of the Rings eller tegneserier, de har smykker, bøger, film, tasker, legetøj, postkort, plakater - alt hvad hjertet kan begære af merchandise.
 
Både torsdag og fredag var varme og skønne solskinsdage, hvor jeg ikke kun var i butikker og til koncert, men også nød solskinnet ved bl.a. Westminster Abbey og spiste lækker jordbærkage købt med fra en sød lille café på Shaftsbury Avenue. Og så mødte jeg et rigtig fint lille egern i en park.
 
 
Lørdag bød på endnu en fantastisk oplevelse, der fejrede man nemlig Dronning Elizabeths fødselsdag. Det er en officiel begivenhed, hvor hun skal overvære The Trooping of the Colours, og hun derfor kører i karet til og fra Buckingham Palace og vinker fra balkonen. Derfor samles hele kongefamilien. Jeg tog fra hotellet om formiddagen og stillede mig op sammen med en masse andre på The Mall, og der gik ikke lang tid, inden soldater gik i parade gennem gaden efterfulgt af de kongelige på hest og i kareter. Derefter ventede jeg på, at de kørte tilbage til Buckingham Palace, og så gik folkemængden op til slottet for at vinke til kongefamilien på balkonen. Selv lille Prince George var med på balkonen, det var altså bare en rigtig sjov oplevelse, som jeg er glad for, at min tur lige ramlede sammen med.
 

London er og bliver skøn, og hver gang jeg tager hjem, glæder jeg mig bare til at tage afsted igen.

10 kommentarer :

 1. Ih altså, du får mig bare til at længes efter London meget mere end jeg gjorde i forvejen! ;)

  SvarSlet
 2. Hvor lyder (og ser det ud til på billederne) det bare som en skøn tur! Det er mange, mange år siden, jeg sidst har været i London - og nu får jeg lyst til at tage afsted (for at shoppe bøger... og måske se en musical!). Glæder mig til at se dine bogkøb :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bogshopping og musicals lyder som en perfekt idé! :D

   Slet
 3. Sikke en skøn tur! London er altså bare noget helt specielt, og jeg bliver selv mere og mere forelsket i byen hver gang jeg tager dertil :)

  Jeg har faktisk flere gange tænkt på at spørge dig, om du nogensinde overvejer at flytte derover? Bare for en tid eventuelt? Jeg har jo (åbenlyst) et meget "fokuseret" tankegang i den retning, men eftersom du elsker byen så meget, så har jeg tit tænkt på om det måske var noget du går og overvejer en gang imellem? Måske som del af din uddannelse?

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt spørgsmål! :)
   Jeg har overvejet det også i forbindelse med min uddannelse. Nu er jeg dog snart færdig, så det bliver ikke i forbindelse med uddannelse, at jeg skulle flytte derover. Samtidig har jeg det også sådan, at jeg elsker at bo her i DK. Jeg har svært ved at forestille mig at skulle undvære min familie (vi er få og deformation tætte), og en permanent flytning ville det aldrig blive. Men ja overvejelser har jeg da haft og har jeg stadig. :)

   Slet
 4. Hvor er det godt, at du har haft sådan en fantastisk tur! :)
  Jeg vil så gerne selv også se og opleve London, men mon ikke jeg når det en dag.

  SvarSlet
 5. London er fantastisk. Jeg skal selv tilbage igen, til Oktober, og jeg glæder mig helt vildt til at genopleve byen. Den charme og helt særlige stemning der er blandt briterne i byen, er bare fantastisk. <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en skøn by. Jeg skal også derover igen i august, september og november :D

   Slet