torsdag den 17. oktober 2013

The readathon that never were! (and the bookshelves that were instead)


 
I lørdags var der readathon, og selvom jeg havde travlt og skulle holde fødselsdag søndag, havde jeg tænkt mig at deltage en lille smule, det endte dog med at de 24 timer gik, uden at jeg havde læst et ord! Jeg bagte, ryddede op, men det vigtigste af alt er, at jeg fik ryddet op i min bogreol. Det har længe været et projekt, der har stået højt på dagsordenen, og da jeg fik købt 4 kasser, der kan stå under min seng, kunne jeg endelig begynde at rydde lidt ud i de bøger, jeg ikke længere ville have stående. Så selvom jeg ikke fik læst, brugte jeg dog alligevel en masse tid på bøger. Men jeg glæder mig til næste gang, der er readathon, hvor jeg håber at kunne deltage, jeg nød nemlig rigtig at følge med i alle andres fantastiske bogoplevelser i løbet af dagen, og jeg længtes efter at kunne være med.
 
På trods af nyindkøbte kasser, mangler jeg stadig plads til bøger, men nu er min reol da blevet lidt pænere at se på, og nogle af mine yndlingsbøger har endelig fået en god plads, mens andre bøger, der ikke formåede at fange min opmærksomhed, er blevet gemt væk. Jeg ville ønske, at alle mine bøger kunne stå pænt fremme, men først har jeg nok brug for et hus med et bibliotek, og det har desværre lange udsigter. Faktisk har jeg altid drømt om at eje et bibliotek, sådan et lidt ligesom det Udyret giver Belle i "Skønheden og Udyret" eller et ligesom de store støvede rum, som altid findes på gamle slotte eller herregårde i engelske film. Et bibliotek der har en af de der stiger med hjul, nogle store lækre skriveborde og lænestole, og hvor der er et kæmpe bind, hvor alle titlerne i biblioteket er skrevet ind med sirlig hånskrift.
Biblioteket skal være fyldt med farvestrålende paperbacks og læderindbundne klassikere; nyt og gammelt forenet på de høje reoler og lange hylder, hvor man kan lade sin hånd løbe langs med bøgernes rygge og høre deres lokken og kalden, når de hvisker, at man skal tage dem ud fra deres hjem på hylden og opleve deres smukke historier. Men indtil videre må jeg altså nøjes med to reoler fra IKEA, og det er da heller ikke dårligt...
 
Der er intet system i min bogreol, kun at bøger der "hører sammen" helst skal stå ved siden af hinanden, så f.eks. alle min Harry Potter bøger står side om side. Jeg har før forsøgt mig med at have bøgerne stående mere systematisk, men jeg blev hurtigt træt af en endeløs omrokering af bøger, når nye værker skulle finde en plads på de alt for små hylder. Så nu står bøgerne lidt hulter til bulter, selvom der dog altid tegner sig et mønster, flere biografier står f.eks. ved siden af hinanden, mens Stephen Frys bøger står og griner til hinanden ved siden af J.K. Rowling, der nu har fået overtaget mere end én hylde. Og så er alle mine Wordsworth Classics blevet stablet ovenpå hinanden på øverste hylde, jeg kan faktisk rigtig godt lide deres sorte rygge med et smukt billede i den ene side, før stod de rundt omkring blandt de andre bøger, men jeg synes rigtig godt om, hvordan de ser ud, når de ligger ovenpå hinanden.
Jeg mangler lige den sidste finjustering, inden jeg er helt tilfreds med resultatet, men jeg synes, at helhedsindtrykket er blevet rigtig fint og knap så rodet som tidligere. Men bogreolen er for mig en evig kamp, for nye bøger bliver ved med at indfinde sig og kræve en plads blandt alle de andre, og jeg ved at bogreolen efter et stykke tid igen ender i kaos, men lige nu nyder jeg at have en bogreol, hvor bøgerne står pænt og ordentligt side om side, mens deres historier, verdener og personer står og venter på at blive taget frem i lyset og opdaget for første gang eller  på ny.
 
Jeg vil senere lave et længere indlæg om min bogreol, men her er et par billeder af, hvordan nogle af hylderne nu tager sig ud.
 

4 kommentarer :

 1. Dejligt med orden i bøgerne :) ps. Jeg drømmer også om et bibliotek med en af de der stiger med hjul.... suk

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja det kunne altså være så dejligt med sådan en stige! :)

   Slet
 2. Åh hvor glæder jeg mig til at se det endelige resultat af al den opstilling! :'D De her billeder indeholder i hvert fald yndige bøger.

  (Og ps, jeg vil også have Belles bibliotek. Åh suk)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er det dejligste bibliotek nogensinde ! :)
   Jeg glæder mig også til at tage billeder af det :D

   Slet