søndag den 23. februar 2014

Gemte og glemte skatte #10


Fredag fik jeg købt lidt nye bøger, da jeg gik rundt og kiggede i forskellige genbrugsforretninger i Kolding midtby, inden jeg skulle på universitetet. I en af forretningerne fandt jeg til min glæde nogle ældre Wordsworth Classics til kun 5kr. stykket; "Daisy Miller and other stories" af Henry James, "Typee" af Herman Melville og "The Diamond as Big as The Ritz" af F. Scott Fitzgerald. Jeg kender ikke så meget til titlerne, men jeg har stiftet bekendtskab med de tre forfattere, som jo er meget kendte, så jeg glæder mig til at læse dem. Jeg synes at coverdesignet på disse udgaver af Wordsworth Classics er rigtig flotte, jeg er specielt vild med forsiden på bogen af F. Scott Fitzgerald, jeg har en svaghed for kunst, mode og design fra 1920erne og 1930erne og elsker alt, der er den mindste smule art deco i stilen. I Læsehesten i byen var der tilbud på bøger, og på 1. sal kostede alle bøger kun sølle 5kr. Jeg faldt over alle fire bind af "Et liv genoplevet i Erindringen" af Johanne Luise Heiberg, og til kun 5kr. stykket måtte jeg eje dem på trods af små skavanker på smudsbindene. Jeg har ikke læst dem før, men indehaveren af forretningen, sagde faktisk at de var rigtig gode, da jeg lagde dem op på disken, så dem glæder jeg mig til at give mig i kast med.
Det er først for nylig, at jeg er begyndt at gå mere i genbrugsbutikker, hidtil har jeg mest købt mine brugte bøger på loppemarkeder og nogle gange på kræmmermarkeder, men jeg nyder at gå rundt og kigge på hylderne i genbrugsforretningerne. Specielt én butik i Kolding har et rigtig stort udvalg, hvor der også er stor fornyelse på hylderne, som er utrolig godt sorteret, så det er altid spændende at kigge ved dem. Det var her, at jeg fandt de tre Wordsworth Classics bøger i engelsk-sektionen. Jeg elsker også stemningen i nogle genbrugsforretninger, hvor flinke ældre mennesker vil gøre alt for at hjælpe og gerne vil have en lille snak over disken, når man køber lidt, det er da bare så hyggeligt.
Jeg havde ellers også regnet med at købe nogle bøger på et nyt loppemarked, jeg var til lørdag formiddag, men jeg måtte gå skuffet hjem, da der stort set ingen bøger var, og de bøger, de havde, var ret uinteressante (eller også havde jeg dem i forvejen), så det var ikke den store succes, men så var det dejligt at have gjort nogle fine fund fredag i stedet.

Går I ofte i genbrug? Eller hvor foretrækker I at købe brugte bøger?


 

10 kommentarer :

 1. Jeg køber brugte bøger, hvor jeg kan komme til det. Jeg elsker loppemarkeder, men for det meste bliver bøgerne købt i genbrug, da det er steder, jeg alligevel går forbi, og så kan jeg jo ikke lade være med lige at skulle ind og kigge :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender godt det der med at man lige skal kigge :D Det kunne jo være, at der var et eller andet, man næsten ikke kan undvære ;) Men ja loppemarkeder er også dejlige.

   Slet
 2. Jeg køber genbrug sådan lidt hist og her, men mest i læsehesten :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt der er så mange "Læsehester" rundt omkring i DK :D

   Slet
 3. Hvad er det mon for en god butik du henviser til - kan måske få lidt inspiration når jeg næste gang lægger vejen forbi Kolding?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du da! :D Genbrugsbutikken hedder Folkebiksen (jeg havde lige glemt navnet, da jeg skrev indlægget!) :D Den ligger lidt gemt væk på en sidegade til Søndergade :)

   Slet
 4. Jeg er begyndt at gå mere og mere i genbrugsbutikker. Det er ellers ikke noget jeg har dyrket så meget før. Men har fundet ud af hvor hyggeligt det er og hvilke skatte man kan finde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan være heldig at finde rigtig gode ting, og ja det er rigtig hyggeligt, synes mange genbrugsbutikker er ret charmerende :)

   Slet
 5. Hov. Jeg var overbevist om, at jeg havde lagt en kommentar, men nu kan jeg se, at det ikke er tilfældet... (man kan aldrig helt stole på computere).

  Da jeg læste dit indlæg sad jeg til forelæsning i faget "Litteraturhistorisk emne", hvor Johanne Luise Heibergs erindringer var emnet. Det var lidt et pudsigt sammentræf.

  Jeg har ikke læst alle bind, men jeg syntes vældig godt om det første. Selvom hun på mange måder virker en smule selvfed, og spiller meget på sin skønhed, dyd og andres beundring af hende, er det alligevel spændende læsning. Og så er det ekstremt interessant at høre om samtidens personer inden for teaterverdenen og litteraturen. Samtlige af dansk litteraturs største kanoner nævnes, og det får jo mit lille danskglade hjerte til at hoppe i fryd i brystet på mig.

  Jeg glæder mig til at høre, hvad du synes om værket!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej man kan aldrig stole på computere :D
   Sikke et sjovt sammentræf, og et interessant emne. Spændende at du har læst første bind, og ja det er også pga. hendes samtidige, at jeg tror de vil være spændende læsning, for Heiberg familien var jo ret central i den periode :) Jeg havde et fag sidste semester om Guldalderen, hvor vi læste nogle af hendes svigermors tekster. Så jeg ser meget frem til at få begyndt på dem.

   Slet