mandag den 22. juli 2013

Gemte og glemte skatte #4Denne gang har "Gemte og glemte skatte" et tysk tema. Jeg læser sjældent på tysk, men det sker dog, og falder jeg over spændende tysk litteratur plejer jeg at købe det (også når det er på original sprog). Jeg elsker at finde specielle udgaver, gamle som nye, og bøger som jeg synes er smukke, begge disse falder ind under den kategori af bøger, som jeg synes er virkelig flotte.

Der begynder at tegne sig et lille dramatema i disse glemte skatte, for den første bog er også et drama; "Mary Stuart" af Friedrich Schiller. Jeg synes forsideillustrationen er virkelig smuk, det er meget enkelt men iøjnefaldende på grund af den røde farve. Bogen omhandler den skotske Mary Stuart.

Den anden bog er "Goethe" af Karl Heinemann, denne bog synes jeg er så smuk og flot gennemført. Bogen er fra 1903 og omhandler Goethes liv helt fra barndommen. Indbindingen er utrolig smuk med de lidt specielle lilla blomster ranker og træer. Bogen er fyldt med illustrationer, både fotografier og malerier. Der er endda kort, som man kan folde ud, og eksempler på Goethes egne tekster, det er en utrolig gennemført bog, og for 10 kroner, er det da et fund.
2 kommentarer :

 1. Wauw, imponerende at du kan læse på tysk også!!
  Gudesmukke bøger, helt sikkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er heller ikke så tit, jeg læser på tysk, for det tager nu længere tid end på dansk eller engelsk :D

   Slet