onsdag den 24. juli 2013

Vorbasse Marked

Jeg var i weekenden (torsdag, fredag og lørdag) til Vorbasse Marked. Det var nogle meget varme dage i solen, og jeg blev meget solbrændt. Jeg elsker kræmmermarkeder, og Vorbasse marked har utrolig mange ting og sager. Jeg fik ikke købt mange bøger, men det blev da til et par stykker. Her er billeder af nogle af de ting, der kom med mig hjem; både bøger og andre fine sager. Alt i alt var det et fantastisk kræmmermarked, og jeg fik som sædvanligt brugt en god slat penge, men jeg fik da også nogle fine ting.
 
"Anne Franks Diary": Jeg har aldrig læst Anne Franks dagbog, og da min mor og jeg fyldte en pose med bøger for 50 kr., fandt jeg den (på engelsk), og tænkte jeg hellere måtte købe den.
"Tre Søstre" af Jon Bloch Skipper: En samtalebog om Dronning Margrethe, Prinsesse Benedikte og Dronning Anne-Marie. (Også en del af bøgerne fra "50kronersposen")
"Collected Ghoststories" af M.R. James: Spøgelseshistorierne skulle være helt fantastiske, og da jeg ikke har læst dem, måtte jeg bare eje den! (Også en del af bøgerne fra "50kronersposen")
"Livet forstås baglæns - men må leves forlæns" af Peter Thielst: Bog om Søren Kierkegaard, som jeg så på næsten hver dag, da jeg var i praktik og skulle lave en udstilling om Kierkegaard, er helt vild med coverdesignet på Thielsts bøger i disse udgaver. (Også en del af bøgerne fra "50kronersposen")
Karaffel med tilhørende glas i lyserødt glas og kun til 30 kr. Glasset er dejligt let, og jeg er helt forelsket i looket, det var en af de sidste ting, jeg købte, og det var nok også fordi det var sent på lørdagen, at sættet var så billigt. Faktisk havde jeg kigget på det tidligere, men spurgte ikke til prisen, fordi jeg troede, den ville være dyr, men det var den jo så slet ikke.
En lille æske lavet af en slags metal og træ i Art Deco stil, og jeg faldt fuldstændig for det, den blev købt sammen med en del andre ting og kostede 40 kr. (og den store mørke plet er bare et træ, der gerne ville spejle sig). Jeg elsker Art Deco ting, desværre er det lidt svært at finde Art Deco i Danmark, så jeg skyndte mig at købe denne æske.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Denne grønne glasskål lyser nærmest, når den står i solen, farven kaldes urangrøn, og jeg vil tro, at det netop er pga. dens lysende egenskaber. 20kr. synes jeg var ret ok, jeg købte en magen til i klart glas, og de er begge super fine. Jeg elsker små fine glas og porcelænsting, man kan bruge til små anretninger; slik, frugt osv. Og denne grønne skål er perfekt til formålet!
 


Daells Varehus dåse, jeg elsker disse dåser, og har nu endelig købt en af dem, de er nemlig ret dyre! Jeg gik og kiggede langt efter den alle tre dage, og til sidst blev jeg bare nødt til at købe den, faktisk troede jeg først, at den var solgt, åh den følelse man får af skuffelse, når man fortryder, at man ikke har købt en ting, og den så er blevet solgt i mellemtiden, men heldigvis stod den stadig på bordet. Jeg gav 130 kr. for dåsen, og selvom det lyder dyrt, er det ikke så galt for en af disse dåser.

4 kommentarer :

 1. Hvor dejligt med erhvervelsen af Anne Franks dagbog! Og den Kierkegaard-udgave er simpelthen så fin i designet.

  Jeg misunder virkelig din sans for loppemarkeder og yndige fund. Den karaffel er alt for fin. Og det er dåsen også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja synes også de er så fine! Åh den sans er blevet bygget om gennem mange år hehe :D

   Slet
 2. Åh jeg får helt lyst til at tage på marked - som i nu, nu, nu!!
  Rigtig fine fund :) Glæder mig til at høre hvad du synes om Anne Frank..

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig også til at læse den, det er en af de bøger, som jeg altid har stået på læselisten, men som bare aldrig er blevet læst, og nu har jeg den da i hvert fald! :)

   Slet