mandag den 29. juli 2013

Currently reading - eller egentlig ikke...


I går færdiggjorde jeg to bøger; "Clara Raphael Tolv Breve" af Mathilde Fibiger og "Gud taler ud" af Jens Blendstrup. Og nu står jeg så overfor en opgave; jeg ved ikke hvilken bog, jeg nu skal give mig i kast med. Det er egentlig meget enkelt, for jeg kunne jo bare tage en af de mange ulæste bøger, der står og venter med længsel i bogreolen, men ingen af dem kalder på mig, jeg sidder her foran computeren, og forsøger at bestemme mig, men det er som om, jeg ingen vegne kommer, eller faktisk passer det ikke, for jeg er nemlig begyndt på en bog, faktisk er jeg begyndt på to; "Mrs. Dalloway" af Virginia Woolf og "The Liar" af Stephen Fry, men det er bare ligesom om, at jeg ikke kan tage mig sammen, så "Mrs. Dalloway" sidder nu igen og stirrer, lettere misfornøjet, på mig fra bogreolens rodede geledder, mens "The Liar" stadig ligger foran mig på skrivebordet.
Jeg står foran det samme problem, som jeg ofte gør, jeg har læst en del bøger i en periode, og pludselig er det ligesom om, at jeg ikke kan finde præcis den bog, jeg har allermest lyst til at læse, og i stedet sidder jeg så her og skriver om, hvorfor det er jeg ikke tager mig sammen til at finde en ny bog. Faktisk tror jeg, at jeg finder en eller anden lille sag, som ikke tager lang tid at læse. For problemet er nok egentlig ikke, at bøgerne ikke kalder på mig, men at de råber i munden på hinanden, så jeg ikke kan få ørenlyd eller ro til at læse. Så jeg må hellere bare komme videre, og få "krydset" nogle flere af læselisten. Jeg håber at finde på noget til i morgen, for noget skal jeg jo læse, det er bare lige spørgsmålet, hvad det skal være.

Er der nogen af jer, der har læsekrise her i sommervarmen, eller hvad læser i lige nu?

4 kommentarer :

 1. Det triller egentlig rimelig derudad. Lige nu læser jeg Aidts Sten saks papir, som er den sidste på min sommerliste. Bagefter har jeg en maaasse dejlige muligheder, og selv når alle de oplagte slipper op er der altid en masse King bøger :) Dem bliver jeg aldrig træt af ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder dejligt! Er nu også gået ordentligt igang med Stephen Frys "The Liar", så håber vi, jeg er tilbage :) Er det Stephen King, du ofte læser, eller en anden King? Ham har jeg nemlig aldrig læst noget af, og ved ikke rigtig, hvor jeg skal starte, han har jo skrevet så meget :D

   Slet
 2. Læsekriser kender jeg kun alt for godt. Jeg tror virkelig også, det skylder man vil for meget samtidig. For mange bøger at læse - og ingen at bestemme sig om. Det er svært. Jeg plejer som regel at løse det med en genlæsning eller en fjerlet børnebog. Det hjælper altid mig ;)

  Lige nu læser jeg "American Gods" af Neil Gaiman. Den er lidt tungere og lidt anderledes, end hvad jeg havde forestillet mig - men jeg nyder den, selvom læsningen trækker lidt i langdrag. Med kun 100 sider tilbage er der mange tråde, der er begyndt at samles.

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig til at høre, hvad du synes om den, jeg har hørt meget godt om den... Jeg tror helt klart også, at det er den store mængde af bøger, man gerne vil læse, og derfor er det så svært at vælge.
   God idé med børnebogen :D

   Slet