mandag den 16. december 2013

Stilhed...

 
 
Udenfor synes det som om, vi er havnet i et efterårslimbo, juletiden forbindes med kulde, frost og sne, men i år er det nærmere mudder, regn, tåge og storm. Så jeg sidder inde i stuen og forsøger at finde julestemningen frem på trods af det dårlige vejr, det hjælper lidt med julesmåkager fra min bedstemor, der bager de bedste kager!
Der har været stille her på bloggen; alt for stille! Jeg kan ikke engang fortælle jer hvorfor, for eksamensræset er kun så småt begyndt, så det er ikke derfor, jeg er dog ikke forsvundet helt, og jeg læser også en masse, som jeg nok skal fortælle om i den kommende tid. Jeg har også fået en masse nye bøger, som jeg glæder mig til at vise frem, det er bl.a. fine adventsgaver fra mine søde forældre og et par pakker fra amazon, som jeg kom til at bestille (hovsa!). Så er der jo også en del julebøger, som også nok skal finde vej herind på et tidspunkt, inden vi runder d. 24. december.
Mens vinden rusker i træerne udenfor, har jeg i dag hygget mig med et par kapitler i "Brideshead Revisited" af Evelyn Waugh, jeg er nu nået til tredje kapitel og er allerede overordentlig fascineret af sproget i denne fine roman, den har virkelig formået at ramme den der helt specielle tone fra 1920erne. Af julebøger, der skal læses, kan jeg bl.a. nævne "A Christmas Carol" af Charles Dickens og "Julemandens breve" af J.R.R. Tolkien, jeg har faktisk ikke læst nogen af bøgerne før, og Dickens' er jo en klassiker, som jeg glæder mig helt vildt til at få læst.
Eksamenslæsning byder på helt nye udfordringer, når det kommer til at læse "hyggelitteratur", lystlæsning må ofte stå i baggrunden for alle mulige tekster, som man egentlig ikke har den store lyst til at pløje sig igennem. I år er det en mundtlig eksamen i Europæisk kultur og identitet med lange og svære tekster, der er i vejen for hyggen, for det er ikke lige Nietzsche, Freud, Heidegger og Marx, man har mest lyst til at læse her i juletiden, men sådan er det jo at gå på universitetet, jeg håber da også på, at jeg kan finde tid til mine egne læsningsprojekter samtidig med disse teoretiske tekster.
Så krydser jeg fingre for, at der er kommet ordentlig gang i bloggen igen, og så skal man jo også lige opdateres på bloglovin; længe leve hyggelige overspringshandlinger!
 
Har I travlt her i december, eller slapper I af med en masse gode bøger?

tirsdag den 10. december 2013

Udstilling med Jesper Christiansen på Brandts i Odense

Bakkeparti i Valby malet af Jesper Christiansen, Foto: Brandts

Et helt fantastisk kursus om stedet, stedsfænomenologi og stedets betydning for og i litteraturen blev afsluttet med en minirundvisning på Brandts i udstillingen af Jesper Christiansens malerier; en helt fantastisk oplevelse. På kurset læste vi bl.a. Marcel Proust og Virginia Woolf, og da Christiansen har malet en hel serie billeder dedikeret til Virginia Woolf og til afsnittet ”Time Passes” i ”To the Lighthouse” var hans malerier altså en direkte parallel til vores læsning. Nogle smukke malerier blev analyseret og studeret af en gruppe på os ni personer, og det var sådan en dejlig oplevelse at se på billedene i fællesskab, for alle kom med hver deres små iagttagelser af detaljer i de mange malerier.

Go Back hedder udstillingen med over 100 værker af Jesper Christiansen. Og han går netop tilbage, for malerierne spænder fra hans tidligere værker frem til i dag. Det eneste jeg personligt kendte til Jesper Christiansen inden denne udstilling var hans smukke vægmaleri på Amalienborg i Kronprinseparrets palæ, og jeg har også glædet mig til at se mere af hans værker.

Det skal nævnes at Jesper Christiansens malerier udmærker sig ved at de er malet lag på lag på lag, hvilket betyder, at små dele, som han senere har opgivet, stadig er malet eller tegnet med kridt på lærredet, og man derfor kan se store dele af hans proces, mens man studerer det færdige maleri. Det var næsten uhyggeligt at se på Christiansens malerier i forlængelse af vores kursus, for der var så mange paralleller og sådan en stor mængde intertekstualitet, som vi kunne gribe fat i og perspektivere til vores undervisning. En helt speciel oplevelse! Det er sjældent jeg bliver vildt begejstret for en kunstner eller en kunstudstilling, men denne af Jesper Christiansen, som jeg nærmest ikke kendte i forvejen, har virkelig ramt noget i mig. Det er ikke bare utrolig morsomt at se på malerierne i forhold til sted og litteratur, men samtidig er det rigtig spændende at se på den proces, der ligger bag malerierne, og som man kan skimte i lagene af maling, men det er samtidig nogle helt utrolig smukke malerier, som man ville ønske, at man kunne have hængende på væggene i ens eget hjem.
 
Christiansens malerier viser en lang række trin i udviklingen af hans arbjede. I de tidligere år, er der flere abstrakte malerier, hvorefter han begynder at udforske akrylmaling, hvor han maler et væld af "stole-malerier"; malerier af stole, der samtidig udforsker perspektiv; f.eks. stole der smelter ind i andre stole i lange nærmest uendelige rækker. Herefter er der bl.a. en lang række malerier, hvor ord er i fokus. Her er den store baggrund for hvert maleri et ord, og oven på dette, er der malet en masse andre forskellige gloser, ord som "Batman", "Depression" og "Candyfloss" er at finde på disse malerier. Det er værker, som man længe kan stå og overveje betydningen bag, hvordan ordene spiller sammen, og hvordan de pludselig kan synes slet ingen sammenhæng at have, når man nu ellers stod og troede, at man endelig havde fundet meningen med det hele. Så er der malerier hvor et  hus' grundplan er malet ovenpå billeder af værelser eller landkort; nogle helt fantastiske billeder, der igen udfordrer tilskuerens opfattelse af perspektiv. Endelig kom vi til de malerier, som Christiansen har malet med Woolf i tankerne, disse malerier talte vi længe om, mens vi fandt flere og flere smukke detaljer, der gik igen fra billede til billede, en seng eller en lampe, der er i centrum det ene sted, mens de bare optræder som nærmest falmede skygger på det andet. Man kunne have brugt timer på at studere Christiansens malerier! Christiansens kunst er meget alsidig, og derfor er det endnu mere spændende at se denne udstilling; der er abstrakt kunst, en enkelt skulptur, blomster, bygninger og smukke scener, som Christiansen mesterligt har malet i løbet af hele sin kunstneriske karriere.
 
Jeg håber meget på at kunne se udstillingen igen, for man kunne slet ikke nå at suge alle indtrykkene til sig, der er alt for mange malerier til en enkelt tur.
 
Udstillingen kan ses på Brandts i Odense frem til d. 2. marts 2014.

mandag den 9. december 2013

I mit fremmede land, af Hans Fallada


"I mit fremmede land - Fængselsdagbog 1944", af Hans Fallada, udgivet i 2013, forlaget People's Press, anmeldereksemplar fra People's Press, 4/5 stjerner

"I mit fremmede land" er en dagbog skrevet af Hans Fallada, mens han var fængslet/indlagt. Han smuglede dagbogen med sig ud en dag i 1944, fordi den blev til større og større fare for ham selv, og de personer han skrev om. Dagbogen er fyldt med historier fra Tyskland under Hitlers og nazistpartiets magtovertagelse og styre fremtil 1944. Historierne viser et billede af, hvordan tyskere, der ikke holdt med nazisterne, hele tiden var i fare for at komme i kz-lejre eller fængsel, historier om forfattere og forlæggere der ikke længere må udgive bøger, og ganske almindelige mennesker, der pludselig fungerer som stikkere, er alle ting, der optræder i denne spændende bog.

Hans Fallada fortæller om tiden under Hitlers regime, og om hvordan livet for Fallada selv, og for tyskere generelt, ændrer sig markant. Det er ikke længere muligt at udtrykke sig, som man vil, nazisternes styre undertrykker folket, og historierne, som Fallada her skriver, handler om, hvordan han selv, kolleger og venner, alle på en eller anden måde har mærket det nazistiske styre ændrer deres liv. Fallada selv bliver fængslet allerede lige efter magtovertagelsen, på dette tidspunkt ved hverken han eller familien, hvorfor eller hvad der skal ske med ham, og det er et uhyggeligt billede af, hvordan magthaverne bestemt ikke har rent mel i posen, da Fallada undervejs til fængslet bliver beordret ud af bilen; han er sikker på, at de vil henrette ham, inden de når frem.
Dagbogen er skrevet mens Fallada var indlagt på en institution for sindslidende forbrydere, her nedskrev han historierne fra Hitlers overtagelse af Tyskland i 1933 og frem til de tanker, han gør sig, i 1944, mens han sidder indespærret. Historierne er ikke i kronologisk rækkefølge, men er skrevet ned som forskellige strøtanker Fallada har gjort sig om fortællinger, der ifølge ham selv er mere eller mindre vigtige at fortælle videre.
 
"Jeg blev på ny letsindig - navnlig med, hvad jeg sagde. De gik ikke ret længe, før min folk råbte til en ny arbejdskammerat, der hilste mig med Heil Hitler: "Ih, altså, du behøver ikke sige Heil Hitler, mester her er ikke på dén galej." Jeg var dum nok til at glæde mig over at være kendt som antinazist [...]"

"I mit fremmede land" er et spændende indblik i tyskernes hverdag lige under og inden 2. verdenskrig. Her prøver Fallada bl.a. at retfærdiggøre, hvorfor han selv og mange andre digtere ikke gør mere for at skade det nazistiske styre indefra, tanker som gør stort indtryk på læseren, for Fallada formår på fantastisk vis, at fortælle historierne, så man kan forestille sig hvert øjeblik, og dette viser hurtigt, hvor meget disse personer skal passe på. Fallada viser i sine fortællinger, hvordan de små mennesker, der under Hitlers styre får bare en smule magt, er i stand til at ødelægge mennesker, familier og liv. Fallada og hans familie skal konstant passe på ikke at komme for meget på tværs af lokale nazister, og dette er Fallada ikke særlig god til, for han vil meget gerne udtrykke, hvad han mener. Denne problematik forklarer Fallada også om i forhold til sin dagbog, for mellem historierne er der også tanker om selve dagbogen; hvordan han skal smugle den ud, og de farer den udgør for ham selv og de personer, der er nævnt i den, for historierne om visse personer i dagbogen er historier, der kan få forlæggere osv. i alvorlige problemer. Der er et væld af fortællinger i Falladas dagbog; små historier om uretfærdigheder i hverdagen, som at man ikke får tildelt nok brænde, eller større samfundsproblemer med kritikere der henrettes. Falladas problemer er også forbundet med hans arbejde som forfatter, for både han selv og hans forlag er kritiske overfor nazismen, og derfor bliver det hurtigt sværere og sværere at få udgivet tekster, og spørgsmålet er, om han skal skrive det som nazisterne vil have, eller slet ikke udgive noget.
 
"Propagandaministeriet selv bestilte en antisemitisk roman hos mig, som navnlig skulle distribueres i udlandet. Der vankede papir, jeg blev truet med udelukkelse, og således gik forfatteren Fallada i gang med en antisemitisk roma. Men eftersom det er et stort emne, bliver romanen på ca. 1.800 sider, og nu befinder jeg mig således i et kapløb med tiden: Hvem mon bliver først færdig, romanen eller krigen?"
 
"I mit fremmede land" er måske en dagbog, men den er nærmest skrevet som en roman, og indimellem glemmer man, at det er en dagbog man sidder med i hænderne, for Fallada formår virkelig at fange læseren. Dagbogen er et indblik ikke i, hvad der foregik på frontlinjerne i krigen, men hvad der foregik hjemme i landsbyerne og hos tyskerne, der måtte leve med nazismen hver dag. Bogen er et smukt fortalt fantastisk indblik i, hvad Hitlers styre og krig betød for kunstnere og ikke mindst folket i Tyskland.

 

mandag den 2. december 2013

Andre steder, andre drømme, af Daniyal Mueenuddin

"Andre steder, andre drømme", af Daniyal Mueenuddin, udgivet i 2013 (org.udg. 2009), forlaget Klim, Anmeldereksemplar fra Saxo, 4/5 stjerner

"Andre steder, andre drømme" er opbygget af otte indbyrdes forbundne historier. De tager alle udgangspunkt i den pakistanske kultur og handler om alt fra desperate og fattige tjenestepiger til rige societykvinder. Historierne spænder bredt; nogle foregår i de fattige landsbyer, mens andre finder sted på rige godser, hvor man følger de rige familier såvel som de fattige tjenestefolk. Historier om hvordan kvinder må klare sig selv, når manden, der har gjort dem gravide, pludselig ikke længere vil (eller kan) tage sig af dem, giver et uhyggeligt indblik i en helt anden kultur, hvor liv leves langt anerledes, end man er vant til i denne del af verden, for bogen giver et indblik i et anerledes feudalt samfund.

Mueenuddins bog, som var shortlistet til Pulitzer Prisen i 2009, giver et fantastisk indblik i en fremmed kultur, en kultur hvor det er de rige, der har magten, og hvor hver person har sin plads. Det er et kulturchok at læse "Andre steder, andre drømme" og det får Mueenuddin også smukt fremvist, ved bl.a. at have et kapitel til at foregå i Paris, hvor en pakistansk mand fra en velstående familie introducerer sin amerikanske kæreste til sine forældre. Her får man pludselig en sammenligning mellem denne pakistanske kultur og den vestlige verden.
Bogen er bygget op af otte forskellige fortællinger, og det er ikke alle, der er lige interessante. Specielt de sidste historier var rigtig spændende, mens den første var langtrukken og ikke bød på den samme velskrevne handling som resten.

" "Hvad ler du ad?" "Ikke noget. Du ligner min onkel bortset fra, at han var enorm og fed, og du er tynd. Han pustede altid til sin te, og så nippede han til den og så dyster og betydningsfuld ud, ligesom du gør nu." "Dyster?" Han sagde det på sådan en morsom måde, overrumplet.  Ham kan jeg få fingre i, tænkte hun, og tanken sendte en sitrende lykkefølelse gennem hende. "

Langt størstedelen af disse historier omhandler kvinder, og specielt hvordan kvinderne udnytter og bliver udnytter af mænd med magt eller rigdom. Fra den unge kvinde der indleder et forhold til en gammel tjener, og derved får en højere status i tjenerstaben, til kvinden der indleder et forhold til en gammel rig og magtfuld mand. Hvem udnytter hvem, er hele tiden et spørgsmål, man kan stille sig selv, er det de gamle herrer, der udnytter unge kvinder seksuelt, eller er det de unge kvinder, der udmærket ved, hvad de gør, når de indleder et forhold til en mand, der kan give dem en bedre tilværelse om end den tilværelsesforbedring ikke varer evigt.
Denne bog ser på, hvordan klasseskel er afgørende for menneskeskæbner, og den ser på, hvordan mennesker der lever under samme tag, alligevel har vidt forskellige liv, drømme og vilkår, når de fattige forsøger at få et bedre liv. Man får et indtryk af et land, der ligger langt fra Vestens idealer om lighed og omsorg, her er det begær, snyd, bedrag og overlevelsen det handler om, når tjenestefolk indgår aftaler om at snyde deres arbejdsgiver, og arbejdsgiveren inviterer unge kvinder ind på værelset om aftenen.
Personerne i historierne optræder igen og igen igennem bogen, den alt overskyggende person er K.K. Harouni der nævnes ofte, han er rig og magtfuld, og mens han kun optræder markant i én historie, er han dog nærmest allestedsnærværende, en fin afspejling af, hvordan de fattige hele tiden må tage hensyn til de magtfulde mænd, der styrer områderne med mere eller mindre hård hånd.

"Hvis Husna havde set en pige på sin egen alder stige ud af en ny bil på Liberty Market mellem de dyre forretninger; eller hvis hun havde set et par diamantørenringe ved et bryllup, blev hendes sind i timevis ved med at beskæftige sig med disse symboler på rigdom. Hun fornemmede, at hun måske kunne opnå alt dette gennem Harouni, hvis hun blev hans elskerinde."

"Andre steder, andre drømme" er en bog, der åbner op for en helt anden verden, hvor jeg oftest læser bøger, der foregår i "vesten" er her en bog, som formåede at fange mig med dens billede af en kultur og nogle mennesker, som man normalt ikke finder i "europæisk/vestlig" litteratur. På trods af nogle få historier, der ikke formåede at fange mig, blev jeg dog meget imponeret af Mueenuddins bog om drømme langt væk fra min egen hverdag. Mueenuddin har formået af skabe et indgående billede af et land og en kultur i det 20. og 21. århundrede.

lørdag den 23. november 2013

Doctor Who 50th anniversary


I dag er det 50 år siden af Doctor Who blev sendt for første gang, siden da har 11 skuespillere spillet rollen som the Doctor, den tidsrejsende timelord, der har henrykket generationer. Jeg faldt for serien i 2008, da jeg var på ferie i England, der så jeg den sidste episode i den fjerde sæson. Da jeg kom hjem fra ferie, fandt jeg frem til de nyere afsnit og så dem alle sammen; jeg var hooked! Min Doctor er David Tennant, og jeg glæder mig sådan til at se jubilæumsafsnittet, hvor han vender tilbage.
Jeg har en reol fyldt med alverdens bøger, men jeg har en hylde, hvor der står masser af bøger med Doctor Who, for jeg har siden 2008 samlet alt mulig merchandise sammen, men specielt også bøger. Lige nu er jeg i gang med at læse den tiende bog i en serie af bøger, der er blevet udgivet i forbindelse med jubilæet. Den hedder "Beautiful Chaos" og er skrevet af Gary Russell, indtil videre er den rigtig god, og den har fanget tv-seriens stemning. Den tiende bog handler selvfølgelig om den tiende Doctor; spillet af David Tennant, hver bog har en afsluttet historie, men jeg regner med at jeg skal have fat i resten af serien, for det kunne da være sjovt at læse om alle de forskellige Doctors.
Jeg har også læst flere bøger om Doctor Who, den bedste jeg har læst, fik jeg for nogle år siden; "The Writer's Tale" af Russel T. Davies. Bogen er bygget op af en lang række mails sendt mellem showrunner og manuskriptforfatter på Doctor Who Russell T. Davies og journalist Benjamin Cook (han skriver bl.a. for Doctor Who Magazine). Disse mails er fyldt med tanker og overvejelser som Davies gjorde sig undervejs i processen da han arbejdede med Doctor Who, og den giver et utrolig spændende indblik i manuskriptskrivning, castingvalg og mange andre dele af en stor tv-produktion.
Doctor Who har formået ikke bare at være en tv-serie, for der er udgivet et væld af små romaner med de forskellige Doctors, og der er lavet et utal af lydbøger ofte indtalt af skuespillere, der tidligere har medvirket. Så når man sidder og venter på en ny sæson, kan man jo altid gå i gang med nogle af de mange bøger.

Jeg glæder mig til de næste sæsoner af serien, og jeg glæder mig utrolig meget til at se jubilæumsafsnittet, og jeg krydser fingre for, at det lever op til de meget høje forventninger, som fans over hele verden har. Tillykke til Doctor Who med de 50 år, jeg glæder mig til at følge de næste.




tirsdag den 19. november 2013

Hvad posten bragte #5

 
Jeg er medlem af Samlerens Bogklub, jeg køber sjældent noget, men jeg nyder at kigge i deres månedslige katalog, der er nemlig rigtig mange fantastiske bøger, som man kan kaste længselsfulde blikke efter. Da jeg læste om "1913 Århundredets sommer" af Florian Illies vidste jeg, at jeg bare måtte eje den, lige efter jeg første gang læste om bogen, dumpede Samlerens Bogklub kataloget ind i postkassen, og min søde mor købte den til mig. Jeg glæder mig rigtig meget til at læse denne roman.
 
Der optræder et væld af spændende personligheder indenfor politik, kunst, litteratur og kultur i bogen bl.a. Stalin, Coco Chanel, Freud, Louis Armstrong, Picasso, Kafka og mange mange flere. Denne periode er fyldt med fantastisk litteratur, spændende musik og kunst, så jeg er spændt på, hvordan Illies har skildret denne periode og dens mange spændende personligheder.

mandag den 18. november 2013

Min tid i gule sokker, af Per Kuskner og Morten Grunwald


"Min tid i gule sokker", af Morten Grunwald og Per Kuskner, udgivet i 2013, forlaget People's Press, 4/5 stjerner
Anmeldereksemplar fra People's Press
 
Morten Grunwald er en del af den nok mest elskede filmserie i Danmark; Olsen Banden. "Min tid i gule sokker" er fortællingen om, hvordan Olsen Banden filmene blev til og om menneskene bag. Bogen starter lige inden den første Olsen Banden film bliver produceret i 1968, og den tager sin slutning efter fortællingen om den sidste film, der blev produceret i 1998. Bogen giver et helt specielt indblik i Olsen Bandens fantastiske univers, fortalt af Morten Grunwald og nedskrevet af Per Kuskner. Den er fyldt med anekdoter og fakta om filmene og et væld af fantastiske billeder.
 
"Han var ikke tynget af store intellektuelle, akademiske overvejelser, ham Benny. Han "dansede" som regel veloplagt af sted uden at bekymre sig om noget. Det gjorde ham dog ikke mindre interessant i mine øjne."  
 

"Min tid i gule sokker" er en bog, som enhver, der holder af filmene om Olsen Banden, vil elske! Bogen er bygget op kronologisk, hvert kapitel fortæller om hver sin film, og hvert kapitel introduceres med et referat af filmens handling, hvorefter kapitlerne bygges op af Morten Grunwalds humoristiske anekdoter, der handler om alt fra småskænderier mellem Poul Reichhardt og Poul Bundgaard, til nærdødsoplevelser for både kamerafolk og skuespillere, når stunts, som Balling og Bahs planlagde, ikke altid gik helt som forventet. Der fortælles f.eks. om et tog, der løb løbsk med Grunwald ombord og en kameramand på skinnerne. Der fortælles om alle filmene og en stor del af de medvirkende skuespillere; Axel Strøbye, Poul Reichhardt, Jesper Langberg, Bjørn Watt-Boolsen, Ove Verner Hansen, Kirsten Walther og mange mange flere inddrages, når Grunwald fortæller om livet med Olsen Banden.
 
De 13 første Olsen Banden film blev filmet i løbet af somrene fra 1968 til 1982 , og fortællingerne om, hvordan filmene nærmest fungerede som en ferie for de medvirkende, er både sjove og hjertevarmende. Udover at fortælle om Olsen Banden fortæller Grunwald også om sine år i rollen som teaterdirektør på teatret Bristol, her medvirkede Ove Sprogøe mange gange, og Poul Bundgaard en enkelt gang. I bogen er der bl.a. nogle flotte billeder fra en opsætning af Samuel Becketts "Slutspil", hvor de tre Olsen Banden medlemmer alle spillede med. Det er spændende også at høre om det, der foregik udenfor produktionen af Olsen Banden, for de tre hovedrolleindehavere havde jo travle liv hele året rundt med revy, teater og film. Og bogen viser da også, hvor forskellige verdner det var når Olsen Banden skulle produceres i forhold til Grunwalds Bristol teater med moderne amerikanske dramaer.
 
Bogen er hurtigt læst, for der er utrolig mange billeder, og til tider har de desværre den effekt, at teksten bliver lidt rodet at læse. Det skal dog siges, at billederne er utrolig flotte, de er taget af Rolf Konow. Mange af dem er billeder, som jeg ikke tidligere havde set. Der er billeder bag om kameraet, f.eks. af Grunwald, Sprogøe og Bundgaard på gaderne i Paris, mens de stadig er i kostume. Samtidig er der også et væld af billeder taget "foran" kameraet, hvor man kan se den berygtede bande i aktion. Man ville ønske, at bogen var længere, så der havde været endnu flere sjove og spændende anekdoter.
Udover de mange imponerende billeder, har Per Kuskner formået at skrive bogen, så man kan høre Morten Grunwald fortælle, og det er virkelig flot fanget. Den er skrevet med rigtig megen humor, men fortællingen om den sidste film i rækken var rørende. Det var en film, der blev til på trods af mange store udfordringer, for mens den sidste film blev til, døde Poul Bundgaard, og dette satte sine spor på produktionen. Den sidste film blev enden på Olsen Banden, og der blev sat et punktum for en af de mest succesfulde filmserier i Danmark nogensinde.
 
"Var der noget, som var fælles for os tre, så var det, at vi arbejdede intuitivt, og vidste instinktivt, hvad der stod i vores rolle. Vi diskuterede aldrig manuskriptet. Ikke engang i sminkerummet. Vi var der bare på første optagedag på Nordisk Film og kørte løs."  
 

Jeg nød at læse "Min tid i gule sokker", for jeg er ligesom de fleste vokset op med Olsen Banden filmene i TV, og det er noget helt specielt at lære mere om produktionen af de mange film. Grunwald fortæller om mange dele af skabelsen af filmene, der er bl.a. historier om Bahs' flotte kulisser, f.eks. hvordan han fik lavet det store rådhus-ur, eller hvordan Balling og Bahs inkorporerede små henvisninger til film med bl.a. Charlie Chaplin. Bogen giver derfor et helstøbt billede af skabelsen af de 14 film.

"Min tid i gule sokker" giver et spændende indblik i ikke bare Grunwalds tid i gule sokker, men også Bundgaards tid med jordemodertasken under armen, Ove Sprogøes tid med bowlerhat og en epoke i dansk filmhistorie.
 
 
 

onsdag den 13. november 2013

Bogindkøb på BogForum

 
Tre dage i en hal fyldt med bøger måtte jo ende med, at jeg købte en større mængde bøger med hjem. BogForum er fyldt med masser af gode læseoplevelser stablet op side om side; en ren slikbutik. Fredag lige inden jeg vendte snuden hjem fra den første dag på BogForum, gik jeg rundt på den travle Bog & Idé stand, de havde nogle rigtig gode tilbud, og der var utrolig mange flotte bøger (og mange mennesker!). Jeg stod og kiggede på nogle bøger af Herman Bang, en serie, hvor der åbenbart kun var få bind tilbage på standen (og det var nr. 4,6 og 8) og de passede ikke sammen, da en medarbejder kommer slæbende med en stor stak hvide bøger, som jeg med det samme kunne se, var en større mængde af de Herman Bang bøger, der lige havde fanget min opmærksomhed. Hun kom gående med alle 10 bind i favnen, og jeg skyndte mig at tage dem, da hun stillede dem fra sig, de var en del af tilbuddet "4 for 100kr.", og derved købte jeg hele Herman Bangs forfatterskab for 250 kr. i den fineste udgave, jeg er ovenud lykkelig for de 10 bøger, for selvom det krævede lidt at slæbe dem hjem, er de bare så utrolig smukke, og jeg holder meget af Herman Bangs romaner, så at eje hele hans forfatterskab er bare noget helt specielt, og jeg glæder mig til at gå i krig med de 10 tykke bind.
De mange signeringer rundt omkring på BogForum lokkede mig også til at købe et par bøger; "H.C. Andersen - Mine yndlings eventyr" af Ghita Nørby og "Ikke et sekund spildt" af Jesper Langberg. Jeg hørte lørdag Ghita Nørby læse højt af bogen med H.C. Andersens eventyr, og først havde jeg egentlig ikke tænkt, at jeg ville købe bogen, men jeg endte alligevel med at købe den og få den signeret, og Ghita var rigtig sød. Jesper Langbergs bog var også et impulskøb, men efter jeg hørte ham fortælle på Gyldendals Tranescene, blev jeg nødt til at købe den, og jeg fik den også signeret, jeg var utrolig imponeret (hvilket jeg også har givet udtryk for i et tidligere BogForum-blogindlæg) af, at Jesper Langberg spurgte samtlige mennesker i den meget lange kø om, hvad de hed og bagefter, hvordan det skulle staves (han er jo ordblind), han kunne godt stave til "Mette", men spurgte mig lige ad om det ikke var rigtigt, at det var M-E-T-T-E; sådan en sød mand! Jeg er så glad for, at jeg fik købt bogen!
Ved Faraos Cigarer, som jeg var rigtig glad for havde en stand, købte jeg to Star Wars bøger. Jeg har længe ønsket mig "Vader's Little Princess", og jeg vidste faktisk ikke, at Jeffrey Brown også har lavet "Darth Vader and Son", men begge var at finde på standen, så de blev nødt til at komme med mig hjem.
"Opfindelsen af Hugo Cabret" viste Heidi mig, da vi snakkede sammen fredag, og jeg faldt pladask for den, jeg synes den er utrolig smuk, jeg tror endda, at jeg fik det sidste eksemplar, som Bog & Idé havde, og faktisk har jeg allerede læst den; sådan en smuk historie og vidunderligt fortalt. "Eventyret om Despero" af Kate DiCamillo synes jeg bare så rigtig sød ud, jeg ved at den også er lavet om til en film, men har ikke set den. Jeg har også en svaghed for flotte (og billige) kogebøger og "Sophie Dahl's frydefulde fristelser" er så yndig og kostede kun 30kr., så nu glæder jeg mig bare til at lave nogle af retterne i den. Mit sidste køb på årets BogForum blev "Blomsternes hemmelige sprog" af Vanessa Diffenbaugh, som, jeg tilfældigt så, var sat ned til 25kr. Jeg synes coveret er utrolig smukt, og jeg tænkte at for 25 kr., kunne det da ikke gå helt galt, og den lyder som en rigtig god bog.
 
Jeg er rigtig glad for mine nye bøger, som jeg nu skal til at finde en plads til i den allerede proppede bogreol. Dette års BogForum bød på nogle rigtig gode tilbud, og jeg er virkelig glad for, at jeg skulle køre hjem i bil og ikke med offentlig transport, for så havde jeg da aldrig fået alle de bøger slæbt hjem. Jeg er evigt imponeret over de mange forskellige bøger, der findes på de mange flotte stande, der er noget for enhver smag, og man kunne købe sig fattig i de mange gode tilbud. Jeg er rigtig glad for, at jeg skulle være til messen alle tre dage, for så kunne jeg meget bedre nå, både at shoppe rundt ved de forskelige stande og opleve en masse forfatterinterviews. Bøgerne er nu stakket op på gulvet ved siden af bogreolen, indtil de får tildelt en plads...
 
Fik I købt noget spændende på BogForum i år?
 


mandag den 11. november 2013

Bogforum søndag d. 10. november

 
BogForums sidste dag var ligesom de to foregående proppet med gode oplevelser og spændende indslag. Igen søndag købte jeg forskellige bøger, og som tidligere omtalt vil jeg skrive om alle indkøbte bøger en af de nærmeste dage; jeg skal lige have dem pakket ud og stablet dem op et sted, for der er rimelig mange (hovsa!).
Jeg startede den sidste dag med at høre Christiane Schaumburg-Müller tale om sin beauty-bog, det var egentlig ret sjovt, og en hyggelig måde at starte dagen på. Derefter så jeg Anders Morgenthaler tegne og fortælle, hvilket egentlig ikke var et indslag, jeg havde planlagt at se, men som jeg faldt over, imens jeg gik rundt og kiggede på de forskellige stande. Han gav en fantastisk opsang til forældre, der slet ikke lærer deres børn noget praktisk; han spurgte, hvor mange der kunne lappe en cykel og ud af børnene var der kun én dreng, der rakte hånden i vejret, og brugte dette som eksempel, det var virkelig spændende og rigtig sjovt at høre ham fortælle. Derefter hørte jeg Lars Mikkelsen læse eventyr højt, jeg har flere gange i løbet af BogForum stoppet op hos MomoLydbog  for at lytte til skuespillerne læse højt, og hver gang har det været en rigtig spændende oplevelse, senere på dagen hørte jeg igen Lars Mikkelsen læse højt, her var det dog en noget mere vovet fortælling, hvor han da også opfordrede børnefamilierne til at gå væk, inden han begyndte at læse højt. Efter eventyr oplæsningen. Derefter hørte jeg det første af interviewet med David Nicholls på Tranescenen 1, inden jeg gik over til Tranescenen 2 for at høre Jesper Langberg fortælle om sin biografi. Jeg er rigtig glad for, at jeg hørte David Nicholls igen, for han kom ind på flere spændende ting, som han ikke fortalte om lørdag. Jesper Langberg var helt fantastisk, han fortalte både anekdoter, og om hvorfor han først nu fortæller om sit liv og sin karriere; han mente at når man stadigvæk optrådte skulle tavlen være ren, og nu da han er pensionist, kunne han fortælle mere om sig selv; en rigtig interessant iagttagelse. Jeg ville egentlig ikke have købt hans bog lige nu, men jeg blev simpelthen nødt til at have den, så jeg fik den signeret, og jeg vil lige nævne, hvor imponeret jeg var af Langberg, han spurgte samtlige mennesker i kø; og det var rigtig mange, hvad de hed, og hvordan man stavede til det (han er ordblind), jeg synes virkelig det er flot, for han kunne jo sagtens "bare" have skrevet sin autograf og ikke andet. Derefter så jeg WullfMorgenthaler blive interviewet af Jonatan Spang, hvilket nok er det sjoveste indslag, jeg så på BogForum, interviewet fungerede bare rigtig godt, og det var virkelig sjovt, at se de tre herrer folde sig ud. Derefter så jeg Huxi Bach ved litteratursiden.dk tale om bøger, hvorfor man skal læse, og hvorfor det er rimelig sexet at læse, et rigtig fint og morsomt indslag, jeg kan høre på Huxi tale i timevis! Derefter så jeg Yahya Hassan recitere sine digte, det var virkelig specielt og virkelig godt, jeg skal i hvert fald have læst hans digtsamling på et tidspunkt! Årets BogForum sluttede jeg af med at høre Johannes Møllehave fortælle; rigtig interessant, man kan slet ikke lade være med at lytte, når han taler, og det var en rigtig fin afslutning på et fantastisk BogForum.
Jeg er rigtig imponeret over dette års BogForum, det er kun anden gang jeg oplever messen, og det er første gang, at jeg har været der alle tre dage. Jeg glæder mig allerede til næste år!
 

lørdag den 9. november 2013

BogForum lørdag d. 9. november


  
Endu en dag på årets BogForum er gået, og jeg har nu en stor portion oplevelser i bagagen. Jeg startede dagen med at se Geo hos People's Press' stand, han fortalte om sit sygdomsforløb og sin nye bog, det var rigtig spændende, og en barsk historie. Derefter blev jeg ved People's Press for at se Morten Grunwald og Per Kuskner tale om "Min tid i gule sokker", en rigtig sjov og hyggelig samtale om tiden med Olsen Banden, Grunwald diskede op med nogle rigtig morsomme anekdoter, bagefter fik jeg signeret mit eksemplar af bogen. Efter dette så jeg Jim Lyngvild i samtale med Thomas Skov Gaardsvig, der sluttede samtalen af med at sige at "Jim Lyngvild voldtager ikke", ja det var fordi samtalen var om vikinger og de plyndrede og voldtog jo... Efter dette så jeg fantastiske Ghita Nørby læse H.C. Andersen op, og købte derefter hendes nye samling af Andersens eventyr og fik den signeret, hun var rigtig sød, og skrev "til Mette" i den, så den er rigtig fin! Derefter så jeg David Nicholls, der bare var rigtig sjov og spændende at høre, jeg havde taget mit eksemplar af "One Day" med og fik den signeret, han var rigtig flink, og jeg snakkede lige kort med ham. Derefter afsluttede jeg dagen med at se Karen Thisted sammen med Huxi Bach; det var virkelig sjovt!
I dag fik jeg igen købt lidt bøger rundt omkring, og jeg glæder mig til at vise dem frem her på bloggen, når BogForum er slut. Jeg har bl.a. købt lidt ved Faraos Cigarers stand, der har en masse fine ting, bl.a. alt muligt med Tintin, og man kan få sådan nogle fine poser med Tintin og Terry derinde, som jeg nu har to af; jeg elsker alle de flotte poser/indkøbsnet, man får rundt omkring ved standene, når man køber bøger, jeg er specielt glad for den med Tintin og posen fra Lindhart & Ringhof, som jeg også synes er super flot.
Jeg glæder mig til at se og høre endnu flere dygtige mennesker i morgen, og jeg ser bl.a. meget frem til at høre Jesper Langberg, og så håber jeg, at jeg når at opleve Yahya Hassan også. Og så skal jeg da også lige rundt og kigge lidt mere på bøger, og se om der er nogle gode tilbud, som jeg har overset. Jeg føler stadig ikke, at jeg har set det hele, selvom jeg nu har været her to dage, der er bare så utrolig meget at se og høre, at tiden går så hurtigt.



fredag den 8. november 2013

BogForum fredag d. 8. november



BogForum 2013 er endelig skudt i gang, og jeg vil hver dag her i weekenden give en opdatering af, hvad jeg har oplevet, og så vil der komme et længere indlæg, når BogForum er slut.
Den første dag af BogForum er nu gået, og jeg har haft en utrolig begivenhedsrig dag. Jeg startede dagen med at se Chris Carter blive interviewet på Rød Scene, krimigenren er noget jeg læser meget sjældent, og jeg har da heller ikke læst noget af Chris Carter, men det har jeg virkelig lyst til, efter jeg hørte ham fortælle om sine bøger. Hans baggrund med sin uddannelse i "Criminal Psychology" giver ham et helt specielt indblik i opklaringen af mord, og netop dette, synes jeg, er et rigtig spændende udgangspunkt. Efter Chris Carter så jeg Morten Ankerdal interviewe Thomas Kristensen og Bent Nyegaard om deres nye bog om Ulrik Wilbek og herrelandsholdet i håndbold, det var et rigtig sjovt interview, og rigtig skægt at se de tre herrer i virkeligheden, jeg følger altid herrelandsholdet i håndbold, og jeg synes at Kristensen og Nyegaard er så super gode som kommentatorer. Efter dette så jeg Maria Helleberg og Jytte Abildstrøm, hvilket var noget af en oplevelse, for Jytte Abildstrøm er altså helt fantastisk morsom, hun formår virkelig at indtage publikum, og så sluttede hun af med, at opfordre publikum til at synge "Jeg gik mig over sø og land" mens hun selv akkompagnerede på harmonika; helt brilliant! Det sidste jeg så i dag var Ib Michael og Holger Bech Nielsen i samtale med Søren Vinterberg. Det var rigtig interessant; jeg er så fascineret af Holger Bech Nielsen, som bare er så speciel og utrolig klog, og selvom han taler om kvantefysik osv. så bliver man bare draget helt ind i det, han taler om.

Det er ikke bare det, der sker på scenerne, der er specielt ved BogForum, det er også stemningen. Jeg nyder at gå rundt blandt de mange spændende stande med alt, hvad man kan forestille sig af bøger. Og så er det altså bare rigtig dejligt, at man kan høre en masse mennesker tale om bøger! Jeg fik da også lidt bøger med hjem, og jeg skal nok vise alle bøgerne frem senere, jeg håber at finde nogle flere gode tilbud og nye bøger i løbet af resten af weekenden.
Det var også rigtig hyggeligt at løbe ind i Rikke og Heidi, som jeg jo går på uni med til daglig, vi havde talt om, at vi nok skulle løbe ind i hinanden, og så var det bare rigtig sjovt og hyggeligt at møde Anne, Gitte og Anna , det er så rart at få sat ansigter (og stemmer) på nogle af de dejlige bloggere, man følger!

Så vil jeg også lige linke til dette "miniinterview" med mig, som People's Press har lagt op på deres hjemmeside, det hedder "Fem hurtige til bloggeren" og handler bl.a. om forventninger til årets BogForum: http://bogtid.dk/bogensunivers/

Har I været på BogForum, og hvad har I oplevet, hvis I har været her?


tirsdag den 5. november 2013

Bogforum nærmer sig...


På fredag starter Bogforum, og jeg kan næsten ikke vente. Jeg er nu begyndt at sammensætte mit program, og det er noget af et puslespil! Der er rigtig mange spændende forfattere og personer, som optræder på dette års messe. Det problematiske er, at der er nogle ting, som foregår samtidig, og hvad gør man så lige?! Indtil videre er det heldigvis ikke så mange ting, som jeg gerne vil se, der falder sammen, men jeg er heller ikke færdig med at kigge programmet igennem endnu; der er jo så utrolig mange ting i det program. 
Blandt de ting som jeg planlægger at se er bl.a. David Nicholls, som jeg rigtig gerne vil høre, jeg er stadig i gang med at læse hans roman "One Day", og jeg er kæmpe fan af filmen "Starter for 10", der er bygget på hans roman (og som han også har skrevet manuskriptet til), den er nemlig fantastisk morsom. Andre jeg rigtig gerne vil se er Jesper Langberg, Morten Grundwald og Ghita Nørby; tre skuespillere som jeg gennem min barndom ofte så på film og tv, og som jeg bare rigtig gerne vil høre og se i virkeligheden.
Jeg glæder mig også til at kigge ved de forskellige forlag, og se hvad de har at byde på af forskellige bøger. Bogforum er jo en mulighed for at gå på opdagelse rundt ved en masse forskellige forlag og kigge på en stor variation af bøger og genrer. Jeg håber at få ny inspiration til nye bogoplevelser. Derudover kunne jeg godt tænke mig at se en person som Chris Carter, han skriver godt nok inden for en genre, som jeg ikke læser særlig ofte, men hans bøger læses jo i stor stil, og derfor kunne det være rigtig spændende også at høre ham. Huxi Bach og hans samtale med Michael Linde Larsen om hvorfor det er sexet at læse, bliver jeg nødt til at høre, jeg synes Huxi er noget af det sjoveste, og jeg glæder mig til at se ham tale om dette emne, det skal nok blive spændende. Maria Helleberg kunne jeg også godt tænke mig at høre; samtalen med Jytte Abildstrøm om "Kvinder der forandrede Danmark" lyder f.eks. rigtig spændende. Derudover er der en helt masse andre indslag, som jeg overvejer at se/høre, jeg kunne også godt tænke mig at se præsentationen af "Indvandreren i dansk litteratur og film", der er redigeret af Søren Frank, der er en af mine undervisere.
 
Bogforum er fyldt med sjove oplevelser, og jeg glæder mig rigtig meget til at være til en messe, der udelukkende handler om bøger og læsning, så kan man jo være sammen med en masse ligesindede.

Skal I til Bogforum, og har I fået sammensat jeres program?



søndag den 3. november 2013

En tur i London med bogindkøb og teater...


 Fredag morgen tog jeg flyet fra Billund til London, for om aftenen skulle jeg i teatret for at se "Mojo". Jeg har mange gange i løbet af de sidste par år været i London en enkelt dag for at se teater, jeg er utrolig fascineret af teaterscenen i London, for det er altid nogle utrolig dygtige skuespillere, som medvirker, og derfor har jeg flere gange rejst til London for at se en forestilling med skuespillere, som jeg holder af.

Dagen gik først med ture i forskellige butikker deriblandt en hel del boghandler. Jeg købte ikke så meget, men jeg nød at kigge rundt på de mange flotte hylder i både Waterstones og Foyles. I Waterstones købte jeg fem små bøger, tre af dem er fra en serie af "mini-bøger", hvor der er små opsummeringer af forfatteres værker, de tre jeg købte var af Jane Austens romaner, Brontë søstrenes romaner og Shakespeares dramaer, jeg synes at bøgerne er super fine i deres forskellige farver, og de kostede kun 3,5£ stykket. De to andre bøger fra Waterstones var en lille novelle af Nobelprisvinderen Alice Munro til 2£ og "Eeyore's Little book of Gloom", jeg elsker æseldyret og blev nødt til at eje den lille bog med små citater af ham.  I Foyles købte jeg en CD-boks med BBCs radiospil af Neil Gaimans "Neverwhere", som bl.a. har James McAvoy og Benedict Cumberbatch på rollelisten. Jeg var også i Harrods, hvor jeg købte den fineste lille julebog med Peter Plys. Jeg udforskede også flere antikvariater undervejs, hvor der var masser af smukke gamle bøger, og tilbud på nyere brugte bøger, specielt én butik var rigtig hyggelig, der var to ældre mænd, der sad og talte sammen, mens  kunderne gik rundt i den snørklede butik og kiggede. Nede i en lille bitte kælder var der også stillet masser af bøger op, jeg købte ikke noget, men det var altså en hel oplevelse bare at gå rundt og kigge på de høje bogreoler. Jeg var også inde i en Oxfam boghandel, der havde en masse forskelligt, og bl.a. nogle brugte "litterær kritik" bøger, der fandt jeg en bog om engelsk romantik redigeret af M.H. Abrams og en bog om Virginia Woolf, som jeg blev nødt til at eje, de kostede til sammen 6£. Da jeg var ved at være lidt småtræt i benene af at vandre rundt i de mange butikker, gik jeg ud til British Museum, der kan man sidde på bænke og nyde atmosfæren og de smukke genstande. Derfra gik jeg så fuld af forventning mod Harold Pinter Theatre, jeg ventede spændt i baren i en halv times tid inden man kunne komme ind i salen. Faktisk kunne man høre Ben Whishaw varme op, mens man stod lige ved siden af salen, hvilket var ret morsomt.
"Mojo" (som jeg nok skal anmelde senere på ugen) foregår på en natklub i 50erne, hvor ejeren myrdes, og de ansatte på stedet kastes ud i en usikker fremtid. I teatret købte jeg en bog mere; nemlig manuskriptet (eller dramaet) skrevet af Jez Butterworth. Grunden til jeg så gerne ville se "Mojo", var at skuespillerne i den er helt fantastiske; Brendan Coyle, der er kendt som Bates i Downton Abbey, Ben Whishaw, der bare altid er helt fantastisk,  Colin Morgan der er kendt som Merlin, og Rupert Grint der jo er vores allesammens Ron, derudover var Daniel Mays med, han har medvirket i en masse forskellige ting. Jeg sad på anden række i salen, og var meget tæt på scenen, det er altså underligt at sidde så tæt på mennesker, som man så tit har set i fjernsynet. "Mojo" var både utrolig sjovt og skræmmende, og bød bl.a. på Ben Whishaw i bar overkrop svingende et sværd mod Colin Morgan, der var bundet til en jukebox med sine bukser trukket ned om anklerne; et syn som heldigvis ikke fik fangirlsene rundt om i salen til at hvine, det var jeg nemlig en lille smule nervøs for, efter at have læst andres oplevelser af "Mojo". Scenedøren var dog kaos, jeg fik mit program signeret af Daniel Mays, da de fleste var ved at være gået, kom Colin Morgan dog også ud, så hans signatur er da også at finde i mit program, og så så jeg Ben Whishaw skrive til nogle stykker, da han blev eskorteret ud i sin bil, der var nemlig blevet en kæmpe kreds af mennesker rundt om døren på det tidspunkt.
Derefter tog jeg tilbage med bus til Stansted Airport, og brugte natten på at spise, læse og slappe af, inden jeg tog flyet hjem lørdag morgen. Jeg er stadig træt efter de over 30 timer uden søvn, men det var nu dét værd, for det var en helt fantastisk tur, og jeg er stadig helt overvældet over teaterstykket, som bare var super godt (igen der skal nok komme en anmeldelse med mere info).
 
Billederne er af Colin Morgan, Rupert Grint og Daniel Mays, der signerer til fans, de bøger der kom med mig hjem til Danmark, og det hyggelige antikvariat, jeg var inde i.
 
 
 
 
 

onsdag den 30. oktober 2013

Hvad posten bragte #4



Jeg sad fordybet i en bog, da det i går bankede på døren, og min gode gamle post stod udenfor med en pakke til mig, og så bliver man jo glad, for det er altid så dejligt at få en pakke, specielt når vejret er lidt trist, og man bare gerne vil sidde indenfor med en god bog. Jeg tror egentlig, at posten er lidt træt af mig, for jeg har godt nok modtaget alle mulige pakker her på det sidste. Pakken han medbragte var fra People's Press, og den indeholdt to anmeldereksemplarer fra deres efterårsprogram. Den ene er Morten Grundwalds nye biografi "Min tid i gule sokker" som er fortalt til Per Kuskner. Jeg har allerede bladret lidt i, og den er bl.a. fyldt med en masse flotte billeder fra Olsen Banden filmene, den ser rigtig flot og spændende ud. Jeg elsker gamle danske film, og jeg glæder mig derfor meget til at læse den. Den anden bog er af Hans Fallada og hedder "I mit fremmede land", denne bog er en dagbog skrevet, mens Fallada var taget til fange under 2. verdenskrig, den er skrevet i 1944. Perioden interesserer mig meget, og selvom jeg ikke tidligere har læst noget af Fallada, glæder jeg mig til at dykke ned i denne hemmelige dagbog, som han formåede at smugle med ud fra anstalten, hvor han var indespærret.
 

søndag den 27. oktober 2013

Travlhed, læsning, sang, store oplevelser og kreativitet


Der har været lidt stille på bloggen de sidste par dage, jeg har haft utrolig travlt med alt muligt, og pludselig er der gået alt for mange dage, siden sidst. Jeg har da heller ikke fået læst særlig meget, selvom jeg har en masse hængepartier liggende på skrivebordet. Jeg er dog blevet færdig med "The Waves" af Virginia Woolf, som jeg er meget imponeret af, og jeg glæder mig til at anmelde den her på bloggen. Jeg er faktisk ikke kun blevet færdig med Woolfs "The Waves", jeg er også så småt begyndt at læse endnu en bog til undervisningen; "Livet en Brugsanvisning" af Georges Perec, faktisk er denne roman til det samme fag som Woolfs "The Waves", jeg har dog endnu ikke helt dannet mig en mening om romanen, da jeg kun er kommet få sider ind i den. Så jeg tror, at jeg vil finde den frem fra tasken og få læst lidt mere i den, inden weekenden er omme.
Travlhed de sidste par dage har bl.a. været på grund af en "kor-weekend", jeg synger i et kirkekor, og vi laver 2 gange 2 store koncerter hvert år, som vi er i gang med at øve til, vi er to kor, der sammen med vores korledere/organister (der er mand og kone) hvert år har en weekend, hvor vi bare øver og øver og øver, desværre er der bare ikke internet på den spejderlejr, hvor vi synger. I fredags var jeg i Fredericia til Kreative Dage, det er en messe, hvor man kan finde inspiration til at strikke, hækle, brodere, sy, lave smykker; alt muligt! Jeg var af sted sammen med min mor, og vi fik da også købt et par ting eller tre. Jeg købte bl.a. et lille hæfte med opskrifter til jule-hækle-figurer, der er bl.a. et helt fantastisk luciaoptog, og så købte jeg også et sæt julemus, der også skal hækles, jeg glæder mig til at komme i gang med dem, de små julefigurer vil jeg gerne have til at stå i min bogreol til jul, for jeg synes, at det kunne blive rigtig fint. Det sjoveste i denne weekend har dog været i eftermiddags, da jeg mødte min bedste veninde lille nyfødte datter, hun er bare så sød og fin, jeg havde selvfølgelig bl.a. købt en bog til hende i barselsgave, for det bliver man jo næsten nødt til med min uddannelse... Det er nu noget helt specielt, at møde sådan en lille en for første gang.
Nu sidder jeg så og slapper af efter en begivenhedsrig weekend, mens jeg får skrevet lidt her på bloggen, for jeg må indrømme, at jeg har savnet, at være herinde, og jeg er også håbløst bagud med at læse alle andre bloggeres fine indlæg.
 
Hvad har I fået weekenden til at gå med?