onsdag den 8. oktober 2014

24 års fødselsdagen lurer - Bogønsker


På fredag er det min fødselsdag, jeg fylder 24, og jeg har kigget alle mulige steder for at kreere en ønskeliste fyldt med bøger. Jeg vil her vise nogle af mine bogønsker, bøger som måske ikke står på min ønskeliste til denne fødselsdag, men som jeg ønsker mig meget, og som jeg håber at komme til at eje og læse en dag. Nogle af bøgerne er på listen, fordi det er en smuk udgave af en bog, som jeg holder meget af, og en del af bøgerne har jeg hørt meget godt om, men aldrig læst.



"This side of Paradise", "Tales of the Jazz Age", "The Great Gatsby" og "Tender in the night" af F. Scott Fitzgerald, jeg ejer allerede de tre andre bøger i de smukke udgaver fra Penguin, og jeg vil så gerne eje de sidste fire, så samlingen bliver komplet. Jeg er helt forelsket i Art Deco designet og de smukke kontraster mellem sølv, guld, kobber, sort og hvid. De er simpelthen indbegrebet af elegance.



"More Fool Me", af Stephen Fry, jeg har nydt alle de bøger, jeg har læst af Fry, og jeg ønsker mig brændende denne udgave af hans nyeste biografi, som jeg endnu ikke har fået fingrene i. Udgaven her er i en enkelt designet slipcase, og så er den signeret, hvad mere kan man ønske sig?

"Doctor Who: 12 Doctors 12 Stories", denne samling af små historier gemmer bl.a. på en bog skrevet af Neil Gaiman, der er en lille historie til hver af de tolv Doctors. Forsiderne er helt enkle og stilrene udgaver af hver Doctors tøj, og jeg synes, at det er sådan nogle flotte forsider, og man kan jo som whovian aldrig få nok Doctor Who!

"Hamlet", af William Shakespeare, denne udgave af Hamlet fra Folio Society koster intet mindre end 295£, det er ikke en bog, jeg regner med, at jeg nogensinde kommer til at eje, men den står højt på min "drømme-ønskeliste", jeg synes den er utrolig smuk, og da Hamlet er mit yndlings drama, ville jeg virkelig ønske, at denne smukke udgave stod i min bogreol.


"Stoner", af John Williams, en roman som jeg på det sidste har hørt så utrolig meget godt om, at den bare må havne på ønskelisten.

"En plus en", af Jojo Moyes, jeg har ikke læst en eneste bog af Moyes, men da hun kommer til Bogforum, vil jeg rigtig gerne læse noget af hende inden, så hvorfor ikke ønske sig en roman af hende. Det er lang tid siden, at jeg har læst sådan en rigtig "pige-bog", og så synes jeg, at den lyder rigtig god.
"Den Store Mester", af Christian Mørk, nogle gange bliver man bare virkelig interesseret i en roman, simpelthen fordi man følger personen på twitter, og dette er tilfældet med denne roman. Jeg har kun læst meget lidt af Mørk, men denne roman lyder simpelthen så spændende, at jeg har skrevet den på ønskeseddelen.



"Persuasion", "Sense and Sensibility" og "Pride and Prejudice", af Jane Austen, disse smukke udgaver har jeg længe beundret, deres smukke farver og fine design ville klæde alle bogreoler, og da Jane Austen er en af mine yndlingsforfattere, ønsker jeg mig virkelig disse smukke udgaver af tre af hendes romaner, jeg ville bare ønske, at alle hendes bøger var udgivet i samme design!
13 bøger som står højt på ønskelisten, og som jeg drømmer om at eje en dag.
Hvilke bøger ønsker I jer? Har I en bog, som I drømmer om en dag at eje i en smuk udgave?
.

lørdag den 4. oktober 2014

Bogbloggertræf 2014


Lørdag d. 27. september tog jeg turen til Aalborg og mit første bogbloggertræf. Det blev en fantastisk dag!

Rikke A, Simone, Irene og Karin havde arrangeret en dejlig dag med konkurrencer, god mad, lækker kage, bookiebag og forfatterbesøg. Jeg nød virkelig at møde så mange søde bogbloggere, det er rart både at blive introduceret til nye blogs, som man ikke kendte i forvejen, og få sat ansigt på nogle af de bloggere, som man længe har fulgt. Det var simpelthen så hyggeligt ved bordet, hvor vi fik god tid til at snakke sammen, mens vi spiste. Jeg havde desværre glemt mit kamera, så billederne er taget med mobilen i mangel af bedre, tænk at man kunne glemme sit kamera til sådan et arrangement!
Spisningen blev afbrudt af et overraskende besøg fra forfatter Nanna Foss, som havde medbragt "Leoniderne" hendes nye bog til os alle sammen, disse var faktisk "skjult" på bordet som smuk bordpynt. Jeg synes virkelig, det er en pæn bog, jeg er helt vild med det lilla look, og jeg glæder mig til at læse den. Nanna fortalte om sin skriveproces, og det var rigtig spændende at høre om, hvordan en debuterende forfatter arbejder, for at få sin bog gennemlæst og endelig udgivet. Christina Bonde kiggede også forbi, mens vi spiste af de lækre kager, som de fire værtinder havde bagt. De smagte alle helt vildt dejligt, og der blev taget mange billeder af "bogkagen".

Et dejlig spil Gæt&Grimasser fik smilet frem hos alle, da der både blev mimet "Moby Dick" og "50 Shades of Grey". Konkurrencen, hvor vi var delt op i fire hold, var også rigtig underholdende. Her fik vi bl.a. testet vores evner i at gå med bøger på hovedet, hvilket var ret underholdende! Man fik også lige testet sine bogserie-kundskaber, da vi skulle liste forskellige bogserier i rigtig rækkefølge (True Blood var vist et problem for alle undtagen én!).

Da vi skulle hjem, havde vi masser at slæbe på, vi havde nemlig fået en masse fine bøger. Lindhardt &Ringhof gav to bøger til hver, som Rikke M havde udvalgt til os alle sammen, jeg glæder mig simpelthen så meget til at læse de to bøger, jeg fik, det er nemlig bøger, som jeg har kigget meget på. Det var også rigtig sjovt at se, hvad der var udvalgt til alle de andre rundt om bordene. Vi modtog også alle sammen en bookiebag med masser af læsestof i, jeg er selv helt vild med den fine børnebog med en historie om Jens Hansens bondegård, som jeg bl.a. modtog.

Jeg er så glad for, at jeg endelig havde mulighed for at være med til et blogtræf, og jeg nød al den dejlige snak om bøger, der summede rundt omkring ved bordene. Jeg håber, at der kommer flere blogtræf, så vi kan mødes igen til hyggelig bogkomsammen.


Sponsorerne til bogbloggertræf var:

Rosinante & Co   Turbine    Tellerup   
Forlaget Alvilda   Jentas    Modtryk    
Kim Juul    Postkiosken & KageDreams    Gris og Ko