tirsdag den 17. november 2015

Søndag på BogForum 2015

 
 
Dette er det tredje af fem indlæg om BogForum 2015.

Søndag var sidste dag på BogForum, og det var en travl en af slagsen. Jeg startede dagen blødt, jeg havde ikke noget planlagt den første time, og slog vejen forbi Lindhardt & Ringhof, hvor Hr. Skæg underholdt både børn og voksne, det var en hyggelig start på morgenen. Efter Hr. Skæg forlod scenen, kunne jeg rykke tættere på og vente på, at Jacob Riising skulle interviewe Sebastian Klein om hans nye bog "Verdens 100 farligste dyr". Begge har været en del af min barndoms tv-programmer, så der var dømt nostalgi-trip. Interviewet var det absolut sjoveste, jeg oplevede på BogForum. Vi skulle i begyndelsen aflægge et løfte på, at vi ikke måtte gå, når Sebastian Klein skulle interviewe Jacob Riising en halv time senere på samme stand. Alle skulle løfte venstre hånd og lægge højre hånd på hjertet, en stakkels ældre mand, der ikke gjorde det, fik med det samme at vide, at det gjaldt alle, hvorefter manden hurtigt forsvandt. Undervejs måtte Sebastian Klein også lige råbe lidt af en kvinde, der grinede af, at næbdyret er på listen over verdens farligste dyr, det er lang tid siden, at jeg har grint så meget til et forfatterinterview! Håber meget, at de vender tilbage næste år med nyt fælles interview.
 
 
Næste punkt på dagens program var endnu et interview med Caitlin Moran, som jeg så to gange lørdag. Denne gang blev hun interviewet af Susanne Staun, der har oversat "Sådan opfinder man en pige", det var et rigtig godt interview, hvor der blev talt både om Big-Cock-Al, Morans døtre og feminisme.
 

 
Dernæst gik turen til Caféscenen, hvor Emma Healey blev interviewet om debutromanen "Elizabeth er forsvundet". Jeg læste romanen for et stykke tid siden, og historien er fantastisk. Den er speciel, fordi den bliver fortalt fra en dement kvindes synspunkt, noget som Healey også talte om under interviewet. Hun blev inspireret til at skrive bogen, da hendes egen bedstemor blev dement og en dag talte om en veninde, som hun troede var blevet væk. Jeg fik signeret min bog på People's Press' stand bagefter, og Emma Healey var simpelthen så sød.
 

 
Så gik turen videre forbi Tranescene 2, hvor Thomas Helmig fortalte om sin nye biografi, det var et hyggeligt og veloplagt interview. Men hold da op, der var mange mennesker. Lidt senere var jeg forbi lyttesalonen for at se Nis Bank Mikkelsen læse højt, det var en super god oplevelse, selvom det er lidt svært ikke at forbinde stemmen med Jafar fra Aladdin.
 

 
Så gik turen tilbage til People's Press for at se den finske forfatter Katja Kettu, jeg har tidligere i år læst hendes roman "Jordemoderen", der var en virkelig voldsom oplevelse, men det var rigtig spændende at høre Kettu fortælle, og jeg fik også lige min bog signeret efter interviewet. Derefter skyndte jeg mig videre til Politikens forlag, hvor jeg så Christian Mørk fortælle om sin nyeste roman, jeg stod lige ved siden af hans mor, Susse Wold, hvilket var virkelig sjovt.
 
 
Senere så jeg Anne Laxholm fortælle på Tranescene 1, det var rigtig interessant at høre hende fortælle om danseverdenen. Og så sluttede jeg dagen af hos Lindhardt & Ringhof, hvor Anders Lund Madsen lukkede BogForum med sin sjove ABC. Den sidste halve time brugte jeg på at kigge lidt mere på bøger, og jeg købte et par enkelte, inden jeg tog hjem.
 
 
Det var en skøn og travl sidste dag på årets BogForum.

torsdag den 12. november 2015

Lørdag på BogForum 2015


Dette er det andet af fem indlæg om mine oplevelser på BogForum 2015, det var en skøn weekend med masser af forfatterinterviews, bogsigneringer og bogshopping.
 
Jeg startede lørdagen med at blive i rigtig godt humør i selskab med Ole Henriksen. Han er altså bare et fantastisk menneske, der spreder glæde på sin vej, han dansede endda op på scenen til tonerne af "Happy" med Pharrell. Ole Henriksen talte sammen med Ole Juncker, og deres projekt om at kortlægge, hvordan livsglæde har indflydelse på hjernen. Det var både underholdende og rigtig interessant, og så var det en skøn måde at starte dagen på!

 
Det næste jeg så var Wullf & Morgenthaler, hvor jeg virkelig fik grint igennem! Derefter slog jeg vejen forbi People's Press, hvor skønne Thomas Skov blev interviewet af Geo om sin bog "Forskellen på mænd og kvinder er... 100 gymnastikposer". Det var et hyggeligt og sjovt interview, jeg læste bogen i sommers, da People's Press var så søde at sende den til mig, så jeg fik den også signeret bagefter.

Der blev også tid til en tur i lyttesalonen, hvor bl.a. Lars Mikkelsen og Lars Thiesgaard var at finde, jeg er fan af begge, og det er hvert år fantastisk at få lov til at se dem så tæt på, når de læser højt af de små historier. Lars Thiesgaards stemme har jo været en kæmpe del af enhver Disney-fans barndom. Faktisk er Momo Lydbog virkelig en af de stande, som jeg skal forbi hvert år, fordi det er så hyggeligt at slappe af med at lytte til en god historie fortalt af skønne skuespillere.


Herefter så jeg den amerikanske ambassadør Rufus Gifford tale med Leif Davidsen om mad og madkultur, hvilket faktisk var rigtig interessant. Rufus Gifford er bare cool altså! Derefter nåede jeg lige forbi People's Press igen, hvor jeg hørt det meste af interviewet med Silas Holst.

Derefter måtte jeg skynde mig hen til Scenen, hvor Caitlin Moran skulle interviewes. Det var et fantastisk interview, og Moran er bare så skøn. Jeg fik signeret min bog efter interviewet, og fik både kram og kys på kinden, hvilket bare var vildt sejt. Man bliver simpelthen så glad, når man står og snakker med Caitlin Moran, jeg er virkelig vild med den måde, hvorpå hun møder mennesker, man føler sig bare virkelig godt tilpas i hendes selskab. Hendes signatur vil jeg vise frem senere, men den er virkelig cool! Faktisk så jeg Caitlin Moran to gange, da jeg også så hende på Gyldendals Tranescene 1 lidt senere, endnu et skønt interview med masser af humor!


Jeg afsluttede min dag med at kigge lidt på de forskellige stande. Jeg fik også snakket med en masse søde bogbloggere i løbet af dagen, så det var skønt! Lørdag var endnu en dejlig men travl dag på årets BogForum.

Var I til BogForum, og hvad oplevede I?

tirsdag den 10. november 2015

Fredag på BogForum 2015

 
Dette er det første af fem indlæg, hvor jeg fortæller om de tre dage på messen og mine bogindkøb og signaturer.
 
BogForum er noget helt specielt, det er et af årets højdepunkter, når programmet afsløres, og man kan begynde at glæde sig rigtigt til årets messe. En messe, hvor man kan møde en masse ligesindede, en messe, hvor kærligheden til bøger er i centrum.
 
Min fredag startede med at kigge på en del stande, det er altid spændende at se, hvad de forskellige forlag har med af bøger. Jeg købte dog ikke noget, men nød i stedet at gå rundt i et endnu forholdsvis stille Bella Center.
 
Den første scene, jeg indfandt mig ved, var Rød Scene, det var egentlig ikke planlagt, men jeg faldt over dette arrangement i programmet og syntes, at det lød virkelig interessant. Adrian Hughes interviewede Elsebeth Aasted Schanz om bogen "Valget er dit! - Den danske valgplakat i 100 år", det handlede om, hvordan valgplakaten har forandret sig igennem tiden, fra nogle fantastisk flotte plakater til de kedelige plakater, som vi kender i dag. Adrian Hughes så jeg også senere på dagen, da han afholdt klassikerquiz, publikum fik 7 point, selvom vi kun fik lov til at svare på de spørgsmål, som forfatterne ikke kunne svare på, vinderholdet havde til sammenligning 8 point. Det var en rigtig sjov og anderledes quiz, men må sige, der var en del mangler i forfatternes viden, de troede bl.a. at det var H.C. Andersen, der har skrevet teksten til "Der er et yndigt land" (suk!).
 
 
 
Jeg slog også vejen forbi BogForum Comics, hvor Maren Uthaug, Anders Morgenthaler og Mikkel Andersson stod for underholdning ved "Tissemænd, tissekoner, Maren, Rokoko og Morgenthaler. Er nøgne mennesker sjovere?". Jeg tror publikum fandt ud af, at ja, nøgne mennesker er sjovere.
 
Det sidste interview, jeg så fredag, var med Leonora Christina Skov, der blev interviewet af Ditte Giese om "Hvor intet bryder vinden". Det var et rigtig interessant interview, hvor vi hørte om skriveproces og romanens handling. Jeg har længe haft lyst til at læse noget af Leonora Christina Skov, så jeg købte bogen og fik den signeret. Det er sådan en flot signatur, hun har!
 
 
Dagen igennem mødte jeg en del søde bloggere, det er så hyggeligt at møde en masse af dem, som man normalt kun snakker med over sociale medier eller læser blogindlæg fra. Jeg sluttede fredagen af med at købe en del bøger, faktisk brugte jeg lige 825 kroner ti minutter inden, jeg vendte snuden hjemad. (Jeg viser alle mine nyindkøbte bøger på BogForum frem i et senere indlæg!)

Var I på BogForum fredag, og hvad oplevede I?