fredag den 13. september 2013

Efteråret er på vejJeg kryber sammen på sofaen med første bind af Marcel Prousts "På sporet af den tabte tid", udenfor er det blevet lidt koldt, og selvom solen skinner, er det efterårets dæmpede lys, der i dag har strømmet ind ad mine vinduer. Efteråret er på vej, og jeg glæder mig til, at træerne klæder sig i orange, gule og røde nuancer, til gåture i skoven, hvor bladene drysser ned langs vejen, og man kan kigge op i de smukke trækroner. Efteråret rummer noget helt specielt, en følelse af hygge, man kan sidde inde med en kop kakao, spise dejlige æbler og begynde at varme op med bagning, inden juletiden er på vej. Jeg går hver dag og forventer, at efteråret er ankommet, men jeg har endnu ikke oplevet den der duft, som kun findes om efteråret, den duft der anmelder efterårets endelige komme, men jeg tror den er lige om hjørnet.
Marcel Proust er en forfatter, jeg ikke har beskæftiget mig med før, hans smukke sprog er noget helt nyt, og selvom jeg finder ham forvirrende, er det alligevel med en god fornemmelse i maven, at jeg giver mig i kast med hans forfatterskab. Bind 1 og 2 skal jeg læse til studiet, undervisning der handler om at læse efter sted og rum i litteraturen, en helt ny måde at læse på, og jeg nyder at opleve noget helt nyt og blive udfordret, det er ligesådan et fag, jeg håbede ville dukke op på kandidaten.
Vandbakkelserne er lige taget ud af ovnen, og en dejlig duft af kage har bredt sig gennem huset, jeg nyder sådanne dage, lige der hvor sommer og efterår mødes.


4 kommentarer :

 1. Jeg elsker også efteråret! Det er sådan en smuk tid, og det giver rig mulighed for at lukke sig inde med gode bøger og varme drikke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt sikkert, det er altid lækkert at krybe sammen med en god bog, og en dejlig kop "et eller andet" :)

   Slet
 2. Efteråret er så dejligt med dets gyldne farvevæld og smukke ro. Der er en særlig duft, en særlig stemning, en særlig lykke over de mærkeligt stille dage. Jeg elsker det, og jeg elsker dit velformulerede indlæg, som indkapsler det hele så fint.

  Og så er du ret sej, du allerede er i gang med Proust.

  SvarSlet
  Svar
  1. Stille dage - det har du helt ret i, de har sådan en helt speciel ro. Og jaja man bliver jo nødt til at begynde et sted :)

   Slet