fredag den 6. september 2013

Sommerferielæsningen går på hældI begyndelsen af sommerferien satte jeg mig et mål; jeg ville læse en stor stak bøger! Jeg havde ikke et bestemt antal i tankerne, men jeg havde dog nogle bøger, som jeg rigtig gerne ville læse; de der bøger som længe har stået i bogreolen, uden man har taget sig sammen til at få taget dem ned fra hylden.
I går satte jeg mig ned for at gøre status, jeg skrev alle læste titler ned og talte dem; 21 bøger er det blevet til, og jeg må sige det er mere, end jeg havde forventet, normalt får jeg læst måske 5 bøger i ferien, for selvom jeg læser meget, er ferien dog også ofte afsat til ture med familien og venner, og jeg får aldrig læst helt så meget, som jeg gerne vil, men i år lykkedes det mig endelig at få læst en masse.
 
Jeg har forsøgt at læse en masse forskelligt; nyt, gammelt, klassikere, biografier og dramaer (som min mor sagde da hun så stakken: Old, new, borrowed and blue). Og når jeg ser på bunken af bøger, er jeg bare rigtig glad for, at jeg har fået dem læst; jeg kan strege dem af min uendelige og uoverskuelige "to read" liste og glæde mig over nye oplevelser. Jeg har nydt at begrave mig i bøger, sidde i solen med en bog i skødet og en skål jordbær på bordet, det har været en dejlig sommer med masser af god litteratur og dejligt vejr. Jeg har rejst til fantastiske riger med Roverandom, faret vild i Borges' labyrinter, opklaret forbrydelser med Cormoran Strike, grædt sammen med Jane Eyre og genlevet et magisk eventyr sammen med Harry, Ron og Hermione.
 
Nu befinder jeg mig atter midt i lektier og studieopstart, og sommeren er næsten gået på hæld, sommerferien er i hvert fald. Men det har nu været en dejlig sommer!

Sommerferiens læste bøger:
 
"Pigen fra Auschwitz", af Morten Vestergaard
"The Casual Vacancy", af J.K. Rowling
"Dracula", af Bram Stoker
"Fiktioner", af Jorge Luis Borges
"Roverandom", af J.R.R. Tolkien
"Small Man in a Box", af Rob Brydon
"Jane Eyre", af Charlotte Brontë
"Always Looking Up", af Michael J. Fox
"Clara Raphael Tolv Breve", af Mathilde Fibiger
"Our Boys", af Jonathan Lewis
"Gud Taler Ud", af Jens Blendstrup
"The Liar", af Stephen Fry
"The Cuckoo's Calling", af Robert Galbraith
"Private Lives", af Noël Coward
"The Fault in Our Stars", af John Green
"The Virgin Suicides", af Jeffrey Eugenides
"Jordemoderen fra Hope River", af Patricia Harman
"Harry Potter and the Philosopher's Stone", af J.K. Rowling
"The New York Trilogy", af Paul Auster
"Medea", af  Euripides
"Much ado about Nothing", af William Shakespeare
 

18 kommentarer :

 1. jeg har også fået læst The casual vacancy og jordemoderen fra Hope River :D

  Pigen fra Auschwitz har jeg, men jeg har ikke fået læst den endnu. Arlette er eller noget af en fighter. Hun bor på sidevejen til der, hvor mine forældre bor og har været underviser på mit gamle gymnasie :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så har vores sommerlæsning jo lidt til fælles :D
   Og ja Arlette besøgte mit gymnasium, da jeg gik der, hun havde undervist min tysklærer, da hun gik i gymnasiet, jeg beundrer hende sådan for at stille sig op og fortælle sin historie!

   Slet
 2. Hvor er det virkelig en imponerende stak bøger, du har fået læst i ferien! Flere af dem er nogle, som jeg virkelig gerne vil have læst på et tidspunkt, altså når jeg når igennem alle de andre, jeg også gerne vil læse ;)

  SvarSlet
 3. Sikke en imponerende stak bøger du er kommet igennem! Har længe haft Bram Stokers Dracula stående på min to-read-liste. Synes du den var god?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gjorde jeg! Dele af den, synes jeg, var lidt langtrukne, men ellers var den rigtig god og spændende! Du kan lige få linket til anmeldelsen, jeg skrev lige efter, jeg læste den :) : http://bogensunivers.blogspot.dk/2013/07/dracula-af-bram-stoker.html
   Den har også været på min liste længe, og er superglad for, at jeg endelig har fået den læst.

   Slet
 4. Hold nu kæft hvor ser det vildt ud :p Bliver jo helt flov over min lille stak, som ellers var langt flere bøger end normalen :p

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved heller ikke rigtig, hvad der er sket, for jeg plejer slet ikke at læse så meget, og var egentlig lidt chokeret da jeg så dem i en stak :D Så du har nu ikke noget at være flov over! :D

   Slet
 5. Dit sidste billede siger det hele; en tårnhøj stak, der strækker sig mod skyerne, og det ser intet mindre end fantastisk ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh tak Nikoline, blev også så glad for billedet! :)

   Slet
 6. Hvor er det dog nogle skønne skønne bøger du har fået læst i din sommerferie! Jeg bliver altså også snart nødt til at komme i gang med The Cuckoo's Calling pg Jane Eyre og Dracula og.. og.. :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih du skal glæde dig! Specielt til Jane Eyre, den er bare så utrolig fin :)

   Slet
 7. Hold da op en stor stak indholdende en masse lækre titler. Job well done!

  SvarSlet
 8. Åh, Mette din kære læsehest :'D Sikke produktiv du har været - tanken om 21 bøger er én ting, men at se dem stablet så majestætisk i himmelhøje lag, er noget helt andet. Hvor er det imponerende - og hvor er det fantastisk.

  Jeg skal også snart samle op på min sommerlæsning. Jeg er lidt banke for at blive konfronteret med den stak, der venter. Det er så overvældende at se sort på hvidt :p

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha jeg tror du må have læst uanede mængder af bøger! :D Ja det er helt voldsomt at se dem stillet op på den måde! :)

   Slet
 9. Hold da op, det er noget af en stak, du er kommet igennem denne sommer! Det er godt nok beundringsværdigt :) Jeg ville ønske, jeg selv havde læst lige så mange bøger, men der kan jeg desværre slet ikke følge med. Måske muligheden byder sig til næste sommer...

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan altid tage revanche året efter! Sidste år læste jeg ikke en eneste bog udover dem, jeg brugte til Bachelorprojekt :D

   Slet