torsdag den 26. september 2013

Studiestart og læseomvending
Studiestart bringer en masse læsning med sig, specielt når man studerer Litteraturvidenskab, det er ikke kun teoretiske artikler og tekster men også en stor mængde skønlitteratur, og når man skal læse et par romaner pr. uge, så bliver der ikke så meget plads til at hyggelæse. Bøger som jeg har påbegyndt og har rigtig meget lyst til at læse, får jeg dårlig samvittighed over at give mig i kast med, for jeg ved jo at Proust, H.C. Andersen og alle de andre ligger på skrivebordet og kigger vredt efter mig. Marcel Prousts andet bind af "På Sporet af den tabte tid" og H.C. Andersens "Kun en Spillemand" skal begge læses til i næste uge, og jeg er ikke begyndt endnu, og nu bliver jeg i tvivl, om jeg kan nå det, for man skal jo heller ikke bare læse, men også danne sig en mening om teksten og en holdning i forhold til fortolkning. Når bare jeg får disse to første af vejen, tror jeg dog, at det vil hjælpe på humøret. Jeg håber, at jeg snart kan koncentrere mig mere om læsningen, og at jeg kan blive fri for nogle af pligtlæsningerne, så jeg også kan overskue at læse nogle af de bøger, som kalder forventingsfuldt på min opmærksomhed fra stakke på gulvet og hylderne i bogreolen.
Egentlig er det her jo et luksusproblem, for bøgerne, jeg skal læse til studiet, er jo fantastiske værker, og jeg forsøger også at nyde at læse dem, hvis bare man ikke stressede så meget over dem, så ville det være dejligt!

2 kommentarer :

  1. Det er virkelig en balancegang med studielæsning og hyggelæsning; som jeg forsøger at vedligeholde meget omhyggeligt. I øjeblikket famler jeg lidt i blinde - men jeg håber, det bliver nemmere efterhånden som fagene bliver mere velkendte. Jeg hader at stresse - særligt over læsning, som jeg jo normalt elsker.

    SvarSlet
    Svar
    1. Håber også det bliver nemmere, jeg tror simpelthen bare, at man skal ind i rytmen igen! :)

      Slet