søndag den 1. september 2013

Currently reading #8


 
 
I starten af sommerferien lavede jeg 3 indlæg her på bloggen om bøger, jeg gerne ville læse i løbet af sommerferien (her, her og her). Dengang regnede jeg ikke med, at jeg ville nå dem alle sammen, men da jeg i denne uge stod og manglede en ny bog at læse, kom jeg i tanke om, at jeg kun manglede en ud af de seks bøger, jeg havde fundet frem. Det er "The New York Trilogy" af Paul Auster, en bog jeg ikke rigtig kendte til, inden jeg havde et valgfag på uni, som hed "Middelalder og Modernitet", her læste vi bøger som "Don Quixote" af Cervantes, "Gargantua" af Rabelais og "Rosens Navn" af Umberto Eco, men min underviser nævnte dengang Austers bog, da den havde meget tilfælles med bøger som "Rosens Navn". Austers roman trækker nemlig utrolig meget på forskellig litteratur og har rigtig mange sjove henvisninger til f.eks. "Don Quixote"; hovedpersonen i den første del hedder Daniel Quinn, og han har altså de samme initialer som Quixote. Jeg har derfor for lang tid siden købt bogen, fordi min underviser havde talt om den i ret rosende toner. Og nu er jeg så i gang med den. På mange måder minder den mig om Jorge Luis Borges' forfatterskab, der er masser af litterære henvisninger, og mange snørklede forviklinger og forvirringer, personer er ikke dem, de tror de er, og alt er ikke, hvad det synes. Bogen er delt op i tre historier "City of Glass", "Ghosts" og "The Locked Room", jeg er nu kommet til den sidste historie, og jeg synes bogen har været rigtig spændende indtil videre, så jeg glæder mig til at læse den færdig, jeg skal have den læst færdig inden i morgen, for der starter jeg atter i skole, og da den er en del af mit sommerferieprojekt, vil jeg altså have den læst færdig, inden sommerferien slutter.
 

8 kommentarer :

 1. Auster er en fyr, som jeg kun har læst én bog af og ellers ku uddrag i gymnasiet. Jeg vil rigtig gerne læse New York-bøgerne, men jeg må indrømme at jeg er lidt nervøs omkring det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvilken bog har du læst af ham? Jeg har ikke læst noget af ham, inden jeg begyndte på den her :) Den er meget speciel, men jeg er rigtig imponeret over, hvordan de tre bøger hele tiden refererer til de samme bøger og til hinanden! Det er tre vidt forskellige universer, men alligevel har de meget tilfælles.

   Slet
 2. Åh hvor er du sej, du er begyndt på den! Jeg tror desværre aldrig, jeg får det gjort - men jeg ser frem til din anmeldelse!

  (Og så beundrer jeg din viljestyrke og stædighed. 'Krig og fred' er også mit sommerferieprojekt, men jeg tror ikke jeg bliver færdig til i morgen ;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu mangler jeg kun 14 sider, og jeg kan bare sige, at selvom det indimellem har været en kamp, at komme igennem den, selvom den kun er 314 sider, så er den helt fantastisk skrevet. Jeg gruer lidt for anmeldelsen for den bliver svært at skrive :D
   Åh er så imponeret over din "Krig og Fred" projekt, den skal jeg altså tage et kæmpe tilløb til, inden det bliver til noget :D

   Slet
 3. Det er meget længe siden,jeg sidst har læst noget af Paul Auster. Skal vist finde noget frem fra gemmerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes han er utrolig spændende, og jeg glæder mig til at læse mere af ham! :)

   Slet
 4. Paul Auster er en af mine yndlings forfattere - glæder mig til at høre, hvad dy synes om den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt vildt imponeret over den! Glæder mig til at skrive anmeldelsen.

   Slet