onsdag den 5. august 2020

Bogforum 2020 er aflyst!



En tom gang, da Bogforum slutter.
Sådan ser gangene ud, når Bogforum lukker og slukker søndag aften.

En af årets helt store begivenheder for os bogelskere er nu officielt aflyst. Bogforum 2020 i Bella Center er udskudt til 2021. Da Gyldendal, Politikens Forlag, Modtryk, Gutkind og Syddansk Universitetforlag i juni meldte ud, at de ikke ville deltage i messen i år, meldte BC Hospitality Group, der er arrangøren bag messen, ellers, at messen ville fortsætte som planlagt, dog med evt. ændringer i forhold til mængden af publikummer og andre tiltag for at følge sundhedsstyrelsens retningslinjer. Men nu er det altså alligevel en realitet, at messen ikke kan gennemføres.

Bogforum er altid en helt fantastisk oplevelse, det er et paradis for læseheste, hvor man får en helt unik mulighed for at lytte til spændende forfattere og personligheder fra ind- og udland. Jeg plejer altid at have tre meget travle dage, hvor jeg skynder mig fra scene til scene og stand til stand, så jeg kan nå at se og møde alle de forfattere, som jeg har planlagt. Jeg plejer altid at lave et sirligt planlagt program hjemmefra, så jeg ved nøjagtig, hvor jeg skal være og hvornår. Alligevel er det altid dejligt at have tid til at lytte til forfattere, som man ikke lige kender eller havde planer om at lytte til. Jeg har ofte gjort et par impulskøb på baggrund af et forfatterinterview, som jeg lige er faldet over i løbet af Bogforum. Det er samtidig også et sted, hvor der altid bliver tid til at snakke med gode venner og bekendte, som også venter på det næste programpunkt. Det er altid lidt vemodigt, når Bogforum er slut, og så kan man glæde sig til næste år. I år må vi så bare sande, at vi bliver nødt til at glæde os lidt længere end vi plejer.

Jeg har været til Bogforum de sidste mange år, men i år havde jeg faktisk allerede planlagt at blive hjemme. Jeg synes, at usikkerheden i forhold til Covid-19 og så store menneskemængder var en utryg cocktail, som jeg helst ville undgå. Alligevel er det da ærgerligt for alle aktører, at Bogforum 2020 nu er aflyst. Og det er da super ærgerligt for hele branchen og alle os læseheste og bogorme, at vi ikke får mulighed for at mødes og fejre litteraturen sammen som vi plejer.

Bogforum har meldt ud, at der på trods af aflysningen vil være nogle mindre aktiviteter med bogen i centrum i løbet af efteråret bl.a. uddeles Årets Debutantpris. Så lidt kan man da se frem til. Jeg håber, at vi kan vende stærkt tilbage til det Bogforum, som vi elsker, i 2021.

Men indtil videre må vi nøjes med at se tilbage på nogle af de fantastiske oplevelser, som Bogforum tidligere har budt på. Jeg har samlet nogle billeder af nogle af mine yndlings forfatterinterviews og oplevelser.

Bloggerarrangement med Jeffrey Archer sponsoreret af Lindhardt og Ringhof.

Skuespiller Jesper Langberg interviewes på Tranescenen
Jesper Langberg fortæller om sit liv og bogen "Ikke et sekund spildt", han var så simpelthen så sød, da han signerede bøger.

Jojo Moyes signerer sin bog
Jojo Moyes signerede bøger hos Arnold Busck, tror der var mange, som var starstruck i signeringskøen.


Rufus Gifford slår begejstret ud med armene og interviewes af Leif Davidsen
Den daværende amerikanske ambassadør Rufus Gifford interviewes af Leif Davidsen.

Caitlin Moran interviewes om sin bog
Caitlin Moran var helt fantastisk at se på Bogforum, jeg så tre interviews med hende, og jeg kunne lytte til hende i timevis. OG så gav hun krammere til alle (før corona!).

Patrick Ness interviewes
Patrick Ness bliver interviewet om sine bøger, han var simpelthen så rar.

Don Rosa interviewes
Don Rosa fortæller om sine tegninger og Andeby.

Skuespiller Morten Grunwald interviewes om sin bog Mit liv i gule sokker
Morten Grunwald fortæller om biografien "Mit liv i gule sokker"

Lise Nørgaard signerer sin bog sammen med Cecilie Frøkjær
Lise Nørgaard signerer bøger sammen med Cecilie Frøkjær.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar